Швидше, ніж закипить чайник. Яблучний пиріг до чаю на сковороді

Пиріг до чаю на сковороді без духовки (Фото:fotovincek/depositphotos)
Українці звикли приймати гостей із почестями. Навіть для того, щоб попити чай, наші господині готують торти, пироги та інші смаколики. Однак при частих відключеннях електроенергії духову шафу включити неможливо. Саме для таких випадків приготували рецепт пирога на сковороді.
Готувати пиріг не так складно, як здається. Для пирога на сковороді знадобляться такі ж інгредієнти, як для стандартного пирога в духовці. Необхідно підготувати всі складові, змішати їх та залити отримане тісто на сковороду. За бажанням такий пиріг можна прикрасити яблуками, абрикосами або іншими улюбленими фруктами. Пиріг на сковороді виходить дуже м'яким та смачним. Він обов'язково здивує та порадує всіх гостей.
Пиріг на сковороді: рецепт
Складові:
- яблука - 1-2 шт;
- борошно - 180 г;
- яйця - 2 шт;
- цукор - 1,5 ст. л;
- сіль;
- молоко - 120 мл;
- рослинна олія - 50 г;
- розпушувач - 7 г.
Спосіб приготування:
- Змастіть сковороду вершковим маслом, дочекайтеся повного нагрівання і трохи насипте цукру на дно сковороди.
- Помийте, очистіть яблука від шкірки, поріжте за власним бажанням і викладіть на дно.
- Далі залийте фрукти тістом. Для приготування тіста просто змішайте всі інгредієнти, при цьому борошно і розпушувач додайте в останню чергу.
- Готуйте пиріг півгодини під кришкою. Як тільки тісто перестане бути рідким, то пиріг можна перевертати на інший бік. Майте на увазі, що інший бік пирога накривати кришкою не потрібно.
- Подавайте пиріг на сковороді у теплому чи холодному вигляді. Для краси верх пирога можна посипати цукровою пудрою.