Слава агаві. Вживання текіли може сприяти схудненню - дослідження

6 березня 2018, 11:23

Хоча давно відомо, що алкогольні напої збільшують кількість спожитих вами калорій, нове дослідження виявило зв'язок між текілою і схудненням.

Дослідження, проведене Американським хімічним товариством, вивчало вплив текіли на рівень глюкози в крові, і виявило, що цукор в рослині, з якої виробляється текіла, може допомогти знизити рівень цукру в крові.

Відео дня

Природні цукри, які зустрічаються в рослині агави, називаються агавінами - не варто плутати з сиропом агави - і не засвоюються організмом, тому не підвищать рівень цукру в крові.

Під час проведення дослідження вчені виявили, що миші, які перебували на стандартній дієті, а потім пили воду з додаванням агавінів, в результаті починали їсти менше і мали більш низький рівень цукру в крові, ніж особини, що не споживали агавіни.

Більш того, миші, що вживали агавіни, також продукували гормон під назвою GLP-1, який довше утримує відчуття ситості в шлунку і виробляє інсулін, в зв'язку з чим дослідники вважають, що агавіни можуть бути корисні людям з діабетом або тим, що борються із зайвою вагою.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X