НВ називає найкращі ресторани Одеси

28 квітня 2019, 14:18

Журнал НВ попросив українських експертів і гурманів назвати свої улюблені ресторани Одеси, щоб скласти список найкращих місцевих закладів.


Azuma

Адреса: Французький бульвар, 54/23

Середній чек: 600 грн

Кухня: перуанська

Ресторан обрав для себе незвичайну концепцію — азійська кухня з елементами молекулярної в авторському виконанні. Особливо славляться тутешні ребра під манговою сальсою і телятина під соусом чимічуррі. Сервірують і подають страви також нестандартно, дотримуючись старовинні традиції паназійської кухні.

Відео дня


Bernardazzi

Адреса: вул. Буніна, 15

Середній чек: 700 грн

Кухня: європейська, середземноморська, українська

Заклад може похвалитися цілим винним арсеналом, який влаштувався у стінах спеціально відведеного приміщення, — власники пишаються тим, що поважають і правильно зберігають вино. Також тут проходять дегустації, присвячені гармонійному поєднанню вина і їжі.


Dizyngoff

Адреса: пл. Катерининська, 5

Середній чек: 700 грн

Кухня: авторська

Трендове місце назване прізвищем першого мера Тель-Авіва Меїра Дізенгофа, який на початку ХХ століття був директором склодувного заводу в Одесі. У меню закладу поєднуються ізраїльський хумус із чорної квасолі й традиційний тайський том ям із сьомгою.

Dizyngoff via Facebook
Фото: Dizyngoff via Facebook


Fratelli

Адреса: вул. Грецька, 17

Середній чек: 800 грн

Кухня: італійська

Творці ресторану — шанувальники гарного вина і простої, але якісної їжі. У цьому сімейному закладі акцент зроблено на використанні екопродуктів. Вино тут пропонують із мінімальною націнкою, і дозволено приносити своє, попередньо оплативши досить демократичний корковий збір.


Frebule

Адреса: вул. Канатна, 27/1

Середній чек: 600 грн

Кухня: авторська

На чільному місці тут стоїть домашній смак страви, тому місцеві кулінари самостійно виготовляють пасту і випікають хліб. Заклад також займає активну соціальну позицію — за словами власників, 70% прибутку вони витрачають на реалізацію міських проектів.


Kotelok

Адреса: вул. Садова, 17

Середній чек: 600 грн

Кухня: європейська, бельгійська

Нескладно здогадатися, що головною стравою ресторану є мідії в казанку під одним із десяти різновидів соусу. До казанка пропонується близько двадцяти сортів крафтового пива. На окрему увагу заслуговують сніданки: фірмовими вважаються несолодкі бельгійські вафлі з різними начинками.

Kotelok - Бар Мідій via Facebook
Фото: Kotelok - Бар Мідій via Facebook


Maman

Адреса: вул. Ланжеронівська, 18

Середній чек: 500 грн

Кухня: локальна, близькосхідна

Творів високої кухні в меню не знайти, зате є курячі котлети з пюре, чорноморська ставрида й оселедець із картоплею. Любителі європейської кухні можуть перекусити брускетту або пообідати стейком. А охолодитися після спекотного дня можна одним із шести видів натурального лимонаду.


Nonna Letizia

Адреса: просп. Олександрівський, 8

Середній чек: 400 грн

Кухня: італійська

Шеф-кухар Роберто Армаролі обіцяє маленьку Італію в курортній Одесі. Сімейний формат відпочинку тут закладений у концепцію закладу, який отримав свою назву завдяки бабусі Армаролі. В основі меню — класичні італійські рецепти в авторському виконанні. Наприклад, гості хвалять сир буррата з м'ясом норвезького краба, бебі-шпинатом і соусом із креветок.


The Fitz

Адреса: вул. Катерининська, 6

Середній чек: 400 грн

Кухня: коктейль-бар

Скажемо одразу: їжі в звичному розумінні в меню немає. Тут готують модні авторські коктейлі на основі віскі, джина, рому і текіли, до того ж кожен напій подають із невеликою закускою, покликаною доповнити смак коктейлю. Заклад популярний серед молоді та поціновувачів барної культури.

The Fitz via Facebook
Фото: The Fitz via Facebook


Брати Гриль

Адреса: вул. Дерибасівська, 17

Середній чек: 500 грн

Кухня: стейк-хаус

Коротке, але продумане меню позбавить мук вибору. Гостям тут пропонують класичні стейки з яловичини, а також дари Чорного моря свіжого улову. Всі страви готують на італійському екогрилі з V-подібною решіткою.


Гайя

Адреса: бул. Лідерсівський, 3

Середній чек: 300 грн

Кухня: авторська

Цей ресторан знайомий багатьом одеським вегетаріанцям: у меню немає ні м'яса, ні риби, зате є авторські інтерпретації страв здорової кухні. Тут пригощають штруделем із нутом, бургером із котлетою з цукіні і каррі з сочевицею.


Дача

Адреса: Французький бульвар, 85, корпус 15

Середній чек: 500 грн

Кухня: локальна

Ресторан Дача via Facebook
Фото: Ресторан Дача via Facebook

Заклад згодиться для неспішної трапези вихідного дня. Меню пропонує рибні та м'ясні страви класичної одеської кухні, а також салати з сезонних овочів. Відчути себе справжнім дачником допоможе відкритий літній майданчик у саду.


Тавернетта

Адреса: вул. Катерининська, 45

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська, авторська

Тут, за запевненням авторів закладу, пасту носять на руках. Шанувальники цієї страви виявлять у меню десять варіантів пасти, а також можуть купити все необхідне для домашнього приготування італійських спагеті і тальятеллі у крамниці в ресторані.


Фарширована риба

Адреса: пров. Червоний, 1

Середній чек: 300 грн

Кухня: локальна

У демократичному форматі одеської закусочної ресторатор Сава Лібкін пропонує скуштувати найсвіжіші чорноморські морепродукти, які запікають у дров'яній печі або смажать на чавунних пательнях. Із фірмових страв завсідники рекомендують котлети зі щуки й олів'є з рапанами, а до них — рибальські настоянки.

Цей матеріал опублікованио в №15 журналу Новое Время від 25 квітня 2019 року

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X