Дібрали смаку. Чотири ресторани, які відкрилися нещодавно в Києві й куди варто зазирнути

17 листопада 2019, 09:44

Порадившись з авторитетними фуд-експертами, НВ називає ресторани, які нещодавно відкрилися в Києві й куди неодмінно варто зайти.

Публицист

Адреса: вул. Січових стрільців, 25

Час роботи: 11:00−23:00

Середній чек: 900 грн

Кухня: європейська, ф’южн

публіцист
Фото: публіцист

Вітчизняні ресторатори проявляють явний інтерес до видавничої справи. І це не жарт. Менш ніж за рік на гастрономічній карті Києва з’явилися популярна Итальянская редакция Дмитра Запорожця, а на Хрещатику — кав’ярня-бар The Journalist. У вересні до цієї компанії «видавців» впевнено приєднався ресторан Публицист, відкритий в будівлі колишньої книжкової фабрики.

Відео дня

За кухню тут відповідає співзасновник і шеф-кухар Алекс Якутов. Раніше він працював в м’ясних ресторанах — київському Гра з вогнем і чернігівському Хряку.

У закладі відкрита кухня. Його особлива гордість — чимала барна і винна карти з італійськими, французькими та аргентинськими винами.

Kritikos

Адреса: бул. Лесі Українки, 30в

Час роботи: 11:00—00:00 (Пт, сб: 11:00−02:00)

Середній чек: 1.100 грн

Кухня: грецька, середземноморська

Kritikos
Фото: Kritikos

Хоча для Києва цей заклад новий, насправді грецький ресторан Kritikos має довгу історію. Перший заклад однойменної мережі відкрився на півострові Халкідікі в 1977 році й названий на честь засновників — подружжя Нікоса і Катерини Критикос. За чотири десятиліття успішний сімейний бізнес розрісся в ресторанну мережу, куди нині входять ресторани в Уранополісі, Салоніках, Москві, а тепер і в Києві. Причому Катерина Критикос донині контролює кухню всіх закладів.

У київський Kritikos дари моря регулярно доставляють прямо з Греції. У меню — традиційні грецькі страви, а у винній карті закладу — вина з усього світу і, звичайно, з Греції.

Анчоусная від Черноморки

Адреса: вул. Велика Васильківська, 111−113

Час роботи: 11:00−23:00

Середній чек: 500 грн

Кухня: європейська, ф’южн

Анчоусная від Черноморки
Фото: Анчоусная від Черноморки

Це тринадцятий заклад найбільшої вітчизняної мережі ресторанів морепродуктів, які працюють в Києві та Одесі під брендами Черноморка і Селедочная. Заклади славляться демократичними цінами і стравами, приготованими зі свіжих морепродуктів власного вилову.

Більшість страв тут дійсно готують з анчоусами. З ними подають навіть сирний крем-суп і червоний борщ, різноманітні закуски і муси.

Ще одна спеціалізація закладу — дари моря, обсмажені в кукурудзяному борошні, пивному клярі або на грилі в часниковому соусі.

Реберня на Узвозі

Адреса: Андріївський узвіз, 2а

Час роботи: 12:00−00:00

Середній чек: 500 грн

Кухня: українська, європейська

Реберної на Узвозі
Фото: Реберної на Узвозі

Один з найбільш очікуваних в Києві закладів львівського холдингу емоцій !FEST, відомого своїми креативними ресторанами Криївка, Найдорожча ресторація Галичини і Мазох-cafe. Про відкриття київського представництва популярного у Львові м’ясного ресторану Реберня під Арсеналом почали говорити ще влітку 2018-го. Однак запрацювало воно лише через рік.

Реберня на Узвозі відкрилася в будинку c 200-річною історією і займає три поверхи, тому ресторан може одночасно обслужити понад 300 гостей. Хоча буває, що біля входу в Реберню, де немає броні столиків, вишиковується черга.

А вже якщо потрапили в реберно, знайте: ребра, як і інші страви, тут їдять руками. На щастя, на кожному поверсі є рукомийники, а на столах — рулони з паперовими рушниками.

З алкоголю тут пропонують вина України, Грузії, Німеччини, Іспанії, Італії, Чилі та пиво власного виробництва.

Повний матеріал читайте в новому номері журналу НВ (№ 42 від 14 листопада 2019).

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X