Дібрали смаку. Чотири ресторани, які відкрилися нещодавно в Києві й куди варто зазирнути
Порадившись з авторитетними фуд-експертами, НВ називає ресторани, які нещодавно відкрилися в Києві й куди неодмінно варто зайти.
Публицист
Адреса: вул. Січових стрільців, 25
Час роботи: 11:00−23:00
Середній чек: 900 грн
Кухня: європейська, ф’южн

Вітчизняні ресторатори проявляють явний інтерес до видавничої справи. І це не жарт. Менш ніж за рік на гастрономічній карті Києва з’явилися популярна Итальянская редакция Дмитра Запорожця, а на Хрещатику — кав’ярня-бар The Journalist. У вересні до цієї компанії «видавців» впевнено приєднався ресторан Публицист, відкритий в будівлі колишньої книжкової фабрики.
За кухню тут відповідає співзасновник і шеф-кухар Алекс Якутов. Раніше він працював в м’ясних ресторанах — київському Гра з вогнем і чернігівському Хряку.
У закладі відкрита кухня. Його особлива гордість — чимала барна і винна карти з італійськими, французькими та аргентинськими винами.
Kritikos
Адреса: бул. Лесі Українки, 30в
Час роботи:
Середній чек: 1.100 грн
Кухня: грецька, середземноморська

Хоча для Києва цей заклад новий, насправді грецький ресторан Kritikos має довгу історію. Перший заклад однойменної мережі відкрився на півострові Халкідікі в 1977 році й названий на честь засновників — подружжя Нікоса і Катерини Критикос. За чотири десятиліття успішний сімейний бізнес розрісся в ресторанну мережу, куди нині входять ресторани в Уранополісі, Салоніках, Москві, а тепер і в Києві. Причому Катерина Критикос донині контролює кухню всіх закладів.
У київський Kritikos дари моря регулярно доставляють прямо з Греції. У меню — традиційні грецькі страви, а у винній карті закладу — вина з усього світу і, звичайно, з Греції.
Анчоусная від Черноморки
Адреса: вул. Велика Васильківська, 111−113
Час роботи: 11:00−23:00
Середній чек: 500 грн
Кухня: європейська, ф’южн

Це тринадцятий заклад найбільшої вітчизняної мережі ресторанів морепродуктів, які працюють в Києві та Одесі під брендами Черноморка і Селедочная. Заклади славляться демократичними цінами і стравами, приготованими зі свіжих морепродуктів власного вилову.
Більшість страв тут дійсно готують з анчоусами. З ними подають навіть сирний крем-суп і червоний борщ, різноманітні закуски і муси.
Ще одна спеціалізація закладу — дари моря, обсмажені в кукурудзяному борошні, пивному клярі або на грилі в часниковому соусі.
Реберня на Узвозі
Адреса: Андріївський узвіз, 2а
Час роботи: 12:00−00:00
Середній чек: 500 грн
Кухня: українська, європейська

Один з найбільш очікуваних в Києві закладів львівського холдингу емоцій !FEST, відомого своїми креативними ресторанами Криївка, Найдорожча ресторація Галичини і Мазох-cafe. Про відкриття київського представництва популярного у Львові м’ясного ресторану Реберня під Арсеналом почали говорити ще влітку 2018-го. Однак запрацювало воно лише через рік.
Реберня на Узвозі відкрилася в будинку c 200-річною історією і займає три поверхи, тому ресторан може одночасно обслужити понад 300 гостей. Хоча буває, що біля входу в Реберню, де немає броні столиків, вишиковується черга.
А вже якщо потрапили в реберно, знайте: ребра, як і інші страви, тут їдять руками. На щастя, на кожному поверсі є рукомийники, а на столах — рулони з паперовими рушниками.
З алкоголю тут пропонують вина України, Грузії, Німеччини, Іспанії, Італії, Чилі та пиво власного виробництва.
Повний матеріал читайте в новому номері журналу НВ (№ 42 від 14 листопада 2019).
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.