Візитна картка японської кухні. Як приготувати курку теріякі за автентичним рецептом
Йоші Фудзівара, шеф-кухар з Японії і власник мережі ресторанів японської кухні Fujiwara YOSHI, поділився рецептом курки теріякі.
Своєю головною місією шеф вважає знайомство світу зі справжньою японською кухнею, набагато більш багатою, ніж набір суші, ролів і рамена. Одна з таких страв — курка в стилі теріякі.
Рецепт курки теріякі
інгредієнти (на 2 порції):
- 2 курячих стегна
- мікс грибів (шиїтаке, ерінг і шімедзі по 30г)
- тофу — 100 г
- шпинат — 30 г
- саке — 90 мл
- соєвий соус — 50 мл
- мірін (японська приправа-соус) — 50 мл
Приготування:
Обережно викладіть тофу з упаковки та залийте водою, акуратно промийте, а потім приберіть рідину за допомогою кухонного або паперового рушника.
Для гарніру візьміть шпинат, наріжте гриби і додайте в миску 40 мл саке. Потім накрийте тарілку харчовою плівкою, зробіть у ній кілька дірочок і відправте в мікрохвильовку на 2 хв.
Візьміть сковороду і додайте трохи олії, потім покладіть в неї тофу і накрийте кришкою. Переверніть тофу, коли на дні утворюється золотава скоринка. А потім покладіть готове тофу на паперовий рушник, щоб прибрати залишки вологи.
Тепер візьміть курку та промийте під водою. Після, відріжте жирові складки та зайві шматочки з курячого стегна. Потім дуже акуратно видаліть кісточку. Посоліть і поперчіть. Розігрійте сковороду та відправте на неї курку. Як тільки м’ясо повністю побіліє - можна перевертати. Готувати потрібно до неповної готовності.
Після смажіння залиште курку, поклавши її на паперовий рушник.
Для соусу теріякі візьми соєвий соус, мірін і саке та налийте в рівних кількостях по 50 г. Пробуйте соус, якщо не вистачає солодкості, додайте трохи цукру. Покладіть у соус курку й обсмажуйте до повної готовності м’яса.
Після приготування, викладіть гарнір зі шпинату та грибів, тофу і курку на тарілку, полийте все соусом і посипте кунжутом.
Смачного!
Як приготувати курку теріяки - відео-рецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.