Віскі з льодом правило або самообман

2 липня 2018, 16:00
Новини компаній
 Шеф-сомельє шотландського будинку-ресторану Whisky Corner Олег Козловський

Шеф-сомельє шотландського будинку-ресторану Whisky Corner Олег Козловський

Кілька кубиків льоду з дзвоном падають на дно важкої склянки. За ними струмує золотистий, ароматний скотч або бурбон. Багато хто звик пити віскі саме так. Однак чи йде це на користь напою? Ось що каже з цього приводу шеф-сомельє шотландського будинку-ресторану Whisky Corner Олег Козловський:

Лід охолоджує віскі і тим самим вбиває аромат

«Віскі – це складний напій, який створений, щоб приносити задоволення. Лід охолоджує його і тим самим вбиває аромат, без якого неможливо отримати повноцінне враження про те, що ви п'єте. Безумовно, холодний напій пити легше, але хіба в цьому полягає завдання? Не поспішайте. З моменту, коли посадили дерево, в бочці з якого витримувався віскі до того, як опинитися у вашій склянці, проходить близько 150 років. Оцініть цей час і роботу професіоналів. Дайте напою 15 хвилин, щоб він розкрився, пийте невеликими ковтками.»

Відео дня

В Україні культуру вживання віскі підтримує і розвиває Клуб шанувальників віскі, який став прабатьком ресторану Whisky Corner.

Олексій Савченко, президент Клубу шанувальників віскі і засновник Whisky Corner

«Інтерес до віскі мені прищепив батько. У 1998 році, коли мало хто розбирався в цьому напої, він почав глибоко вивчати це питання. У 2003 році батько вперше відвідав Шотландію і незабаром створив клуб для однодумців. З моменту заснування клубу ми провели близько 130 засідань, на яких продегустували понад 1500 напоїв. Сьогодні я продовжую справу батька і щиро радий, що ресторан став справжнім домом як для нашого клубу, так і для тих, хто тільки починає знайомитися з віскі», – каже Олексій Савченко, президент Клубу шанувальників віскі і засновник Whisky Corner.

Олексій Островський, керуючий ресторану Whisky Corner

Кращий критик і сомельє – це ти сам

На думку Олексія Островського, керівника ресторану Whisky Corner, для правильного знайомства з віскі потрібен фахівець, який допоможе зорієнтуватися в різноманітті сортів:

«Люди бояться помилятися. Саме тому часто вже не пробують нове, зупиняючись на звичних, «перевірених» сортах. Сомельє може провести дегустацію односолодового і купажовані віскі, щоб людина отримала повне розуміння картини і зрозуміла, що до душі саме їй. Саме цим ми і займаємося щодня. Допомагаємо людям дізнатися цей напій, підказуємо, що варто спробувати виходячи з їх переваг і смаку.»

НАША КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ:
01001, Київ,
вулиця Софіївська, 16/16
www.facebook.com/WhiskyCorner

Показати ще новини
Радіо NV
X