Ягідний сезон. Три рецепти варення з вишні

25 червня, 03:39
Варення можна закатати на зиму або їсти відразу (Фото:micheile dot com / unsplash)

Варення можна закатати на зиму або їсти відразу (Фото:micheile dot com / unsplash)

Євген Клопотенко на своєму кулінарному сайті поділився простими рецептами варення та соусу з вишні та черешні.

І вишня, і черешня — дуже корисні ягоди, якими всі намагаються наїстись у сезон. Однак ці вітамінні продукти варто заготувити і на зиму: або у вигляді заморозки, або як варення чи джем. Публікуємо найкращі рецепти варення від Євгена Клопотенка.

Відео дня

Більше рецептів можна знайти на сайті klopotenko.com.

Рецепт варення з вишні із корицею

Інгредієнти на 2 баночки по 450 мл:

  • 1 кг вишні без кісточок
  • 600 г цукру
  • 2 палички кориці
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Приготування:

Промийте ягоди та приберіть кісточки. Викладіть у каструлю з товстим дном, додайте цукор і лишіть на 15 хвилин, щоб вишня пустила сік.

Додайте корицю та поставте на середній вогонь. Коли ягоди закиплять, зменшіть вогонь до мінімуму та варіть 10 хвилин, помішуючи.

Простерилізуйте банки, розкладіть варення по банках і закрутіть. Коли банки охолонуть, поставте їх у прохолодне місце.

Готово!

Рецепт вишневого варення з чилі та лимоном

Інгредієнти:

  • 1 кг вишні (без кісточок)
  • 600 г цукру
  • 10 г перцю чилі
  • Цедра половини лимону
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Приготування:

Промийте ягоди та приберіть кісточки. Викладіть у каструлю з товстим дном, додайте цукор і лишіть на 15 хвилин, щоб вишня пустила сік.

Додайте чилі та цедру і поставте на середній вогонь. Після того, як варення закипить, варіть його ще 10 хвилин, періодично помішуючи.

Розкладіть варення по стерилізованих банках, закрутіть і дайте охолонути. Зберігайте у прохолодному місці.

Рецепт вишневого соусу до м’яса

Інгредієнти:

  • 500−600 г вишні
  • 3 бутони гвоздики
  • 1 паличка кориці
  • 0,5 ч.л. хмелі-сунелі
  • 100 г цукру
  • 0,5 ч.л. солі
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Приготування:

Промийте ягоди та приберіть кісточки. Викладіть у сотейник, додайте цукор і лишіть на 15 хвилин, щоб вишня пустила сік.

Доведіть вишню до кипіння, проваріть 5 хвилин і зніміть із вогню. Коли вона трохи охолоне, перебийте блендером до стану соусу прямо в сотейнику.

Додайте спеції і варіть соус 20 хвилин, щоб він загус. Готово!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X