Українська класика. Три рецепти вишневої наливки

14 липня, 05:05
Готувати наливку можна на горілці, на воді або з прянощами (Фото:kurt liebhaeuser / unsplash)

Готувати наливку можна на горілці, на воді або з прянощами (Фото:kurt liebhaeuser / unsplash)

Ділимося рецептами одного з улюблених алкогольних напоїв українців.

Сезон вишні в самому розпалі, і поки кулінари готують десерти з цієї ягоди, любителі фруктових алкогольних напоїв можуть приготувати настоянку з вишнею. Пропонуємо три рецепти: на горілці, на воді та пряну з кісточками.

Відео дня

Рецепт вишневої наливки на горілці

Інгредієнти:

  • Вишня — 2−2,5 кг
  • Цукор — 300 г
  • Горілка — 1 л

Приготування:

Промийте вишні, кісточки прибирати не обов’язково. Перекладіть вишню в чисту трилітрову банку, зверху насипте цукор, злегка струсіть банку, щоб цукор розподілився.

Залийте вишню горілкою по вінця, закрийте кришкою і кілька разів переверніть банку, щоб цукор розчинився в горілці. Впродовж наступних 2−3 днів раз на день повторіть процес із перевертанням.

Заховайте банку на 2 місяці в холодне місце, щоб наливка настоялась.

annett / unsplash
Фото: annett / unsplash

Рецепт вишневої наливки на воді

Інгредієнти:

  • Вишня — 1,5 кг
  • Цукор — 600 г
  • Вода — 150 мл

Приготування:

Промийте вишню. Складіть ягоди в трилітрову банку, посипаючи шари цукром. Влийте воду та промніть вишню товкачем.

Одягніть на банку резинову перчатку, проколовши один палець голкою. Заклейте перчатку пластирем, скотчем чи ізострічкою, щоб створити герметичний стан. Залиште вишню бродити, поки рукавичка повністю не здується.

Коли вишня збродить, тричі процідіть рідину через марлю і лишіть іще на 3−4 дні. Востаннє профільтруйте наливку, розлийте по пляшках і зберігайте в темному холодному місці.

Рецепт пряної вишневої наливки

Інгредієнти:

  • Вишня — 1,5 кг
  • Горілка — 1 л
  • Цукор — 300 г
  • Кориця — 10 г
  • Гвоздика — 4 шт.
  • Вишневі кісточки подрібнені - 50 г

Приготування:

Промийте вишню, дістаньте кісточки. Насипте ягоди в трилітрову банку, перемеліть кісточки і додайте до вишні. Додайте гвоздику й корицю, залийте горілкою. Накрийте капроновою кришкою та лишіть у темному місці на 2 тижні.

Через два тижні процідіть наливку 2−3 рази, потім налийте в банку з цукром. Накрийте кришкою та зберігайте ще 2 тижні в темному місці.

Готово!

Показати ще новини
Радіо НВ
X