ТОП-3 рецепти. Випічка на сковороді без духовки

31 липня, 05:05
Випічка на сковороді без духовки (Фото:VadimVasenin / depositphotos)

Випічка на сковороді без духовки (Фото:VadimVasenin / depositphotos)

Випічку можна приготувати без духовки. Випікання на сковороді врятує в тих ситуаціях, коли потрібно приготувати щось швидко.

Також випічка на сковороді стане в нагоді тим, хто не має духовки або в поїздці. На сковороді можна спекти пиріжки, хліб, коржі для торта, печиво та інші борошняні вироби. Досвідчені господині знають, що таку випічку потрібно готувати під кришкою та на мінімальному вогні, щоб вона не пригоріла. Для перевірки готовності, страву потрібно проткнути зубочисткою або сірником. Якщо вона вийде суха, то випічка добре пропеклася і повністю готова. У тісто краще додавати просіяне кілька разів борошно, завдяки цьому тісто вийде повітряним і ніжним. Редакція НВ підготувала ТОП-3 рецепти випічки на сковороді.

Відео дня

1 Чебуреки з кабачків

Складові:

  • 2 молоді кабачки вагою 600 грамів;
  • 50 г молока;
  • одне куряче яйце;
  • близько 100 г борошна;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 1,3 чайні ложки солі;
  • 250 грамів яловичого фаршу;
  • мелений чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. Помийте кабачки і натріть на тертці.
  2. Додайте чайну ложку солі, перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб вони пустили сік. За цей час приготуйте начинку.
  3. Фарш посоліть і поперчіть до смаку, додайте подрібнену цибулю.
  4. Відіжміть кабачки, перекладіть у глибоку тарілку.
  5. Додайте яйце, молоко, подрібнені стебла зеленої цибулі, посоліть.
  6. Поступово вводьте борошно.
  7. Розігрійте сковороду на вогні і викладіть кілька столових ложок тіста, розрівнюючи його в тонкий круглий млинець.
  8. Коли воно трохи схопиться, на одну частину викладіть фарш і накрийте другою частиною тіста так, щоб краї скріпилися.
  9. Обсмажуйте на помірному вогні по 3−4 хвилини з боків, поки фарш повністю приготується.

Відео приготування дивіться тут.

2 Панкейки на сковороді

Інгредієнти на 1 порцію (2 великі панкейки):

  • 1 велике яйце (кімнатної температури);
  • 2 ст. борошна;
  • 1 ст. молока;
  • 1,5 ст. цукру;
  • ½ ч.л. ванільного екстракту;
  • 3−4 краплі лимонного соку.

Спосіб приготування:

  1. Відокремте жовток від білка, змішайте з жовтком молоко та борошно. У однорідне тісто додайте ванільний екстракт.
  2. Додайте до білка сік лимона або оцет для стабілізації. Збийте на середній швидкості міксера до стану білої піни. Додайте цукор і збивайте до стійких піків.
  3. Акуратно додайте білкову масу до жовткового тіста та перемішайте.
  4. Попередньо нагрійте сковороду, змастіть вершковим маслом, викладіть половину тіста двома панкейками. Додайте на сковорідку 2 ч.л. води кімнатної температури та накрийте сковорідку кришкою.
  5. Через 2 хвилини викладіть половину тіста, що залишилася, зверху на панкейки. Відразу викладати все тісто не варто, щоб воно не розтеклося і зберегло висоту.
  6. Додайте ще чайну ложку води, накрийте кришкою та готуйте 5 хвилин. Потім переверніть панкейки, готуйте їх 5 хвилин, вимкніть сковорідку та залиште під кришкою ще хвилину.

Відео дивіться тут.

3 Швидкі хачапурі

Складові:

  • Борошно — 150 г;
  • Яйця — 1 шт;
  • Молоко — 250 мл;
  • Сир сулугуні - 200 г;
  • Олія — 30 г;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно натерти сир. В окремій мисці змішайте до однорідної консистенції борошно, яйце, молоко та сіль.
  2. Дайте кілька хвилин настоятися. Потім додайте до тіста сир і ретельно, не поспішаючи, перемішайте всю консистенцію.
  3. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії та викладіть в неї половину готового тіста, накрийте кришкою.
  4. Смажте три хвилини з кожного боку. Готове хачапурі викладіть на тарілку та змастіть вершковим маслом.

З рецептом можна ознайомитися тут.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X