Яблучний пиріг, ведмедики та коржики. П’ять простих рецептів випічки на кефірі, які не розчарують

Для кексів Барні ідеально підійде форма у вигляді ведмедиків (Фото:mamagerka_pl/instagram.com)
Таке тісто швидко готується і є досить універсальним.
Серед різних видів тіста, варіант з кефіром — не тільки один із найпростіших і найшвидших, але й найкорисніший. До того ж із такого тіста вийдуть як ароматні сирні булочки, так і оладки чи солодкі пироги. Ділимося найкращими рецептами на кефірі.
Якщо ви любите лаваш, обов’язково спробуйте приготувати коржики на кефірі за рецептом Андрія Величка. Смак теплих хрустких коржиків змусить вас забути про звичайний хліб.
Якщо ви фанат більш здобної випічки, спробуйте приготувати сирні булочки за рецептом Ектор Хіменеса-Браво. Ця випічка урізноманітнить ваш хлібний набір і складе компанію будь-якій намазці.
Напевно, найочевиднішим буде рецепт оладок на сніданок. Їх можна готувати за класичним рецептом або додати яблука.
Кекси барні на кефірі
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 100 г кефіру
- 200 г борошна
- 12 г розпушувача
- 1 упаковка ванільного цукру
Приготування:
Збийте міксером яйця, щоб вони збільшилися в об'ємі вдвічі. Додайте до них ванільний та звичайний цукор і збийте до розчинення.
Потім по черзі додавайте розм’якшене масло, кефір і борошно, збиваючи після кожного інгредієнта.
Влийте тісто в силіконові форми (в ідеалі у формі ведмедиків) та запікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180 °C.
Коли кекси будуть готові, ви можете прикрасити їх шоколадом або пудрою.
Рецепт яблучного пирога від Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 250 мл кефіру
- 50 г вершкового масла + для змащування форми
- 250 г борошна
- дрібка солі
- 1 ч. л. розпушувача
- 2−3 яблука твердих сортів
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ст.л. цукрової пудри

Приготування:
У великій мисці збийте вінчиком або міксером яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром.
Додайте розм’якшене вершкове масло, потім кефір, розпушувач і борошно, збиваючи після кожного інгредієнта. Тісто має вийти густим, як сметана.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом і розігрійте духовку до 180 °C.
Наріжте часточками яблука по 0,5 см.
Вилийте тісто у форму для запікання та рівномірно розподіліть його. Потім викладіть зверху яблука так, щоб повністю покрили поверхню пирога. Посипте зверху корицею.
Випікайте пиріг 25−30 хвилин до готовності тіста. Перед подачею посипте цукровою пудрою.
Смачного!