З останніх плодів. Рецепт виноградного варення від Євгена Клопотенка

20 жовтня, 20:54
Виноградне варення може стати відмінним топінгом (Фото:klopotenko.com)

Виноградне варення може стати відмінним топінгом (Фото:klopotenko.com)

Кулінарний експерт розповів, як приготувати нетиповий смаколик.

Якщо вам пощастило і ви ще збираєте останні плоди цьогорічного врожаю винограду, радимо вам заготувати цей смачний фрукт на зиму. У вигляді варення виноград стане чудовим доповненням до млинців, оладок, кисломолочного сиру, каш і йогуртів.

Відео дня

Євген Клопотенко радить використовувати виноград без кісточок або видаляти їх перед приготуванням. А от шкірку прибирати не потрібно, вона дуже корисна й допомагає варенню загуснути. Також важливо брати виключно цілі плоди, без пошкоджень чи навіть прим’ятості.

Рецепт виноградного варення

Інгредієнти:

  • 400 г винограду
  • 3 г ванілі (або половина стручка ванілі)
  • 200 г цукру
  • 1 л води (для швидкого приготування досить 0,5 л)

Приготування:

1. Промийте виноград і відділіть ягоди, за необхідності приберіть кісточки. Викладіть їх просушитися на паперовому рушнику.

2. Складіть ягоди винограду в каструлю та додайте 1 л води (якщо ви обираєте швидкий рецепт — 500мл). Додайте сюди ще 200 г цукру та ваніль.

3. Доведіть суміш до кипіння і варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин. У пришвидшеному варіанті цього буде достатньо. Якщо ви готуєте за класичним рецептом, то дайте можливість варенню постояти 12 годин і повторіть процедуру ще двічі, кожен раз з перервою в 12 годин. Так варення буде насиченішим.

4. Простерилізуйте банки та розлийте в них гаряче варення. Герметично закрийте банки та відправте в прохолодне темне місце для зберігання.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X