Ситний, бюджетний і корисний. Рецепт найкращого вінегрету від Едуарда Насирова

Свіжий огірок і яблуко треба додавати перед самою подачею (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Кулінар поділився секретами приготування у своєму фуд-блозі My Happy Food.
«Хто б що не говорив, а салат вінегрет відмінний для зимового часу — бюджетний, корисний (завдяки ферментованим овочам, бурякy), ситний до того ж зберігатися кілька днів спокійно! Дотепер уже є багато „збоченських“ варіантів з майонезом, лососем, авокадо і тд — хоча це справа звісно суто смаку). Та сьогодні хочу поділитися своїм улюбленим варіантом, також із деякими відступами від класичного для нас рецепту», — описав салат Едуард Насиров.
Рецепт вінегрету
Інгредієнти:
- 3−4 картоплини
- 2 невеликі буряки
- 2−3 середні моркви
- 1 цибулина
- 2/3 склянки квашеної капусти
- 1 склянка замороженого горошку
- 4−5(або за смаком) квашених/маринованих огірка
- 1 зелене яблуко
- 2 свіжі огірки
Для соусу:
- 1 ч.л. гірчиці
- сіль та перець за смаком
- 1 ст.л. меду/альтернативи
- 6 ст.л. рослинної олії
- сік ½ лимона
- 3−4 зубчики запеченого часнику
Приготування:
1. Запечіть, загорнувши в фольгу, до м’якості картоплю, буряк і моркву.
2. Подрібніть цибулину, наріжте свіжі та мариновані огірки, яблуко наріжте кубиком. Запечені овочі також наріжте кубиком.
3. Горошок пробланшируйте в киплячій воді впродовж хвилини, а потім відкиньте в холодну воду.
4. Буряк покладіть в окрему миску, побризькайте 3 ст.л. олії, перемішайте та лишіть на 10 хвилин. Завдяки цій дії він не фарбуватиме інші овочі.
5. Додайте в миску всі інгредієнти та перемішайте. Якщо їсте в той же день, свіжі огірок і яблуко додавайте тоді ж. Якщо ні, додавайте їх безпосередньо перед подачею.
6. Для заправки змішайте всі інгредієнти до однорідності та заправте салат.
Смачного!