Ситний, бюджетний і корисний. Рецепт найкращого вінегрету від Едуарда Насирова

20 грудня 2022, 04:02
Свіжий огірок і яблуко треба додавати перед самою подачею (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Свіжий огірок і яблуко треба додавати перед самою подачею (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Кулінар поділився секретами приготування у своєму фуд-блозі My Happy Food.

«Хто б що не говорив, а салат вінегрет відмінний для зимового часу — бюджетний, корисний (завдяки ферментованим овочам, бурякy), ситний до того ж зберігатися кілька днів спокійно! Дотепер уже є багато „збоченських“ варіантів з майонезом, лососем, авокадо і тд — хоча це справа звісно суто смаку). Та сьогодні хочу поділитися своїм улюбленим варіантом, також із деякими відступами від класичного для нас рецепту», — описав салат Едуард Насиров.

Відео дня

Рецепт вінегрету

Інгредієнти:

  • 3−4 картоплини
  • 2 невеликі буряки
  • 2−3 середні моркви
  • 1 цибулина
  • 2/3 склянки квашеної капусти
  • 1 склянка замороженого горошку
  • 4−5(або за смаком) квашених/маринованих огірка
  • 1 зелене яблуко
  • 2 свіжі огірки

Для соусу:

  • 1 ч.л. гірчиці
  • сіль та перець за смаком
  • 1 ст.л. меду/альтернативи
  • 6 ст.л. рослинної олії
  • сік ½ лимона
  • 3−4 зубчики запеченого часнику

Приготування:

1. Запечіть, загорнувши в фольгу, до м’якості картоплю, буряк і моркву.

2. Подрібніть цибулину, наріжте свіжі та мариновані огірки, яблуко наріжте кубиком. Запечені овочі також наріжте кубиком.

3. Горошок пробланшируйте в киплячій воді впродовж хвилини, а потім відкиньте в холодну воду.

4. Буряк покладіть в окрему миску, побризькайте 3 ст.л. олії, перемішайте та лишіть на 10 хвилин. Завдяки цій дії він не фарбуватиме інші овочі.

5. Додайте в миску всі інгредієнти та перемішайте. Якщо їсте в той же день, свіжі огірок і яблуко додавайте тоді ж. Якщо ні, додавайте їх безпосередньо перед подачею.

6. Для заправки змішайте всі інгредієнти до однорідності та заправте салат.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X