Перевірений зірками. Рецепт вінегрету від бабусі Даші Астаф'євої

Страву готували Даша Астаф'єва, Wellboy та Костянтин Грубич (Фото:Надано пресслужбою 1+1)
Родинний рецепт салату в ефірі Сніданку з 1+1 приготували артистка й волонтерка Даша Астаф'єва, Wellboy та Костянтин Грубич. Фішка рецепта — в особливому приготування овочів.
«Особисто я вінегрет дуже люблю у всіляких варіаціях: з квасолею або з горошком, з квашеною капустою або без. Головне, щоб була, картопля, буряк і солоний огірок. З Дашею на цій зйомці ми бачились вперше. Звичайно, я її дистанційно знав багато років, але особисто не був знайомий. Але в студії у мене таке враження склалося, що ми з нею зустрілися як добрі знайомі - дуже комфортна, проста у спілкуванні дівчина. Ще у нашій компанії був Wellboy, який додав „перцю“. Якщо Даша — представниця міської культури, то Антон — модернової сучасної сільської. Мені за ними на кухні було дуже цікаво спостерігати, тому що я був не лише кухарем, а ще й журналістом», — поділився Костянтин Грубич.
Рецепт вінегрету
Інгредієнти:
- Буряк — 2 шт.
- Морква — 1−2 шт.
- Картопля — 3−4 шт.
- Цибуля — 1 велика шт.
- Консервований зелений горошок — 1 банка
- Квашена капуста — 200 г
- Солоні огірки (не мариновані) — 3−4 шт.
- Олія — 50 мл
- Сіль, перець
Приготування:
1. Запечіть у духовці буряк, картоплю та моркву. Для цього загорніть овочі в фольгу, зробіть кілька проколів і відправте в розігріту до 180 °C духовку. Моркву запікайте 25 хвилин, картоплю — 50−60 хвилин, буряк — 1,5 години.
2. Готові овочі охолодіть, а потім наріжте однаковим середнім кубиком. Також наріжте цибулю та огірки. Викладіть усі нарізані інгредієнти в миску та додайте зелений горошок із квашеною капустою.
3. Заправте салат олією, сіллю та перцем.
Смачного!