Бронюємо столик заздалегідь. Дев'ять ресторанів світу з першокласною винною картою

23 квітня 2018, 10:58
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Авторитетний американський журнал про культуру споживання вина Wine Spectator назвав дев'ять ресторанів світу з чудовим вибором вина.

Wine Spectator спеціалізується на новинах з винної індустрії, статтях, оглядах винних барів і ресторанів, дегустаційних нотатках. Щорічно видання публікує рейтинг найкращих вин.

Відео дня

Визначено найкращі вина 2017 року за версією Wine Spectator

Критики Wine Spectator оцінюють ексклюзивність, якість, смак вина, а також поєднання винної карти з меню ресторану. Нещодавно експерти видання представили список з дев'яти ресторанів світу з першокласним асортиментом вина. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

The American Hotel, Нью-Йорк, США

Винна карта: 2 тис. видів вина

Запас ресторану: 20 тис. пляшок

Сильні сторони: В асортименті ресторану хороше французьке, каліфорнійське та італійське вино, а також напої від найкращих місцевих виноробів.

Кухня: Шеф-кухар ресторану бутік-готелю The American Hotel Джонатан Паркер пропонує страви "з ферми-на-стіл", наприклад, Лонг-айлендську качку, яку радять замовляти з пляшкою вина Pommard.

PM & Vanner, Векше, Швеція

Винна карта: 4,5 тис. видів вина

Запас ресторану: 14,5 тис. пляшок

Сильні сторони: В асортименті ресторану представлені вина з Бордо, Бургундії, Італії та Іспанії. Крім того, співзасновник закладу Пер Бенгтссон і головний сомельє Рубен Санз Раміро є великими шанувальниками австрійських вин.

Кухня: Норвезький шеф-кухар Андерс Лаурінг розширює класичну скандинавську кухню, подаючи страви з ультрасучасними презентаціями та різноманітними інгредієнтами, зібраними з довколишніх лісів, озер і лугів.

Jorg Muller, Нью-Йорк, США

Винна карта: 1,7 тис. видів вина

Запас ресторану: 32 тис. пляшок

Сильні сторони: Тут можна замовити вино з різних регіонів, включаючи Бордо, Бургундію, Німеччину, Шампань, Італію і долину Рони. Також в ресторані відмінний вибір портвейна.

Кухня: Шеф-кухар Йорк Мюллер пропонує меню в рустикальному стилі, готує відмінну рибу і баранину, а також подає страви, приготовані на основі вина: карпаччо з яловичини з соусом з хересу і лайма, смажену камбалу в соусі з Ріслінга і телятину з гірчицею з шампанським.

Berghotel Tulbingerkogel, Відень, Австрія

Винна карта: 1,5 тис. видів вина

Запас ресторану: 24 тис. пляшок

Сильні сторони: Представлений широкий вибір австрійських вин, а також вина з Бордо та Італії.

Кухня: Шеф-кухар Джордж Блюель пропонує відмінні страви регіональної кухні і радить кращі поєднання цих страв з вином. Наприклад, гребінці і гарбуз шеф пропонує спробувати з вином FX Pichler Riesling Smaragd Trocken Wachau Loibner Beg 2003, а дику качку - з вином La Morandina Castiglione Tinella Barbaresco Bricco Spessa 2003.

Hotel Waldhaus, Санкт-Моріц, Швейцарія

Винна карта: 1150 видів вина

Запас ресторану: 21 тис. пляшок

Сильні сторони: Ресторан пропонує 42-сторінковий список вин з понад 20 країн, переважно з французьких регіонів. Також винна карта багата на вина зі Швейцарії та Тоскани.

Кухня: Шеф-кухар ресторану Ганс Бунді пропонує страви в стилі стейк-хауса, натхненні швейцарською кухнею. Тут, наприклад, подають яловичину з тартаром з лосося, стейк Шатобріан з соусом беарнез і телятину по-цюріхськи з грибним соусом.

Muru, Гельсінкі, Фінляндія

Винна карта: 410 видів вина

Запас ресторану: 2965 пляшок

Сильні сторони: Винна карта сфокусована на регіонах Старого Світу, зокрема, Шампані, Бургундії, Бордо і Франції.

Кухня: Власники ресторану Самуїл Ангелов, Анрі Ален і Тімо Ліннамякі - давні друзі, які під час створення ресторану черпали натхнення з французьких та італійських бістро.

Statholdergaarden, Осло, Норвегія

Винна карта: 550 видів вина

Запас ресторану: 7,5 тис. пляшок

Сильні сторони: Замість того, щоб заповнити винну карту тисячами вин, директор ресторану Даніель Несс підійшов до цього питання вибірково і зупинився на 550 видах, які точно варті того, щоб їх спробували. У винній карті відчувається гармонія напоїв з регіонів Старого і Нового Світу, представлені найкращі вина Бургундії, Бордо, Італії та Німеччини.

Кухня: Меню ресторану складається з 18 класичних французьких страв, які змінюються кожні три тижні.

Vin.ga, Сеул, Південна Корея

Винна карта: 800 видів вина

Запас ресторану: 6,5 тис. пляшок

Сильні сторони: Ресторан Vin.ga виправдовує свою назву, що перекладається як «будинок вина». У трьох винних погребах при ресторані зберігається вино з регіонів Бордо, Бургундії, Каліфорнії, Італії і Рони. Крім того, винна карта включає в себе кілька рідкісних, вінтажних вин, зокрема, Шато Кос Лабора (Chateau Cos Labory) 1964 року.

Кухня: Шеф-кухар Аллен Сух створює декадентські страви під впливом французької та італійської кухні. У ресторані, наприклад, можна замовити паппарделле з рагу з качки і рулет з курки і трюфелів.

Vineyards Wine Bar Bistro, Оттава, Канада

Винна карта: 90 видів вина

Запас ресторану: 2,1 тис. пляшок

Сильні сторони: В асортименті ресторану прекрасне вино з Франції, Австралії та Канади.

Кухня: Тут вам запропонують морепродукти з різних країн світу: від устриць і крабових тортів до Джамбалайі та креветок і гребінців в часниково-трав'яному маслі.

"Професіонал не може бути алкоголіком". Відомий київський бармен про правду і вигадку в своїй роботі

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X