Ви все робили не так, як треба. Японський шеф-кухар показав, як правильно їсти суші

2 травня 2018, 21:48

Знаменитий японський шеф-кухар Нобуюкі Нобу Мацухиса показав, як правильно їсти суші і роли.

На думку одного з найвпливовіших японських шеф-кухарів у світі, традиційний спосіб вживання суші має кілька помилок. У відеоінтерв'ю американському виданню Business Insider Мацухіса наочно показує, як, на його думку, потрібно вживати популярну страву.

Відео дня

Він рекомендує не змішувати соєвий соус з васабі. Зокрема, Мацухіса радить занурювати в соєвий соус тільки рибу, без рису, і лише потім додавати до суші трохи васабі - зверху риби. Крім того, що такий спосіб вживання суші та ролів набагато зручніший за звичний, він також дозволяє краще відчути смак страви.

«Це більш традиційний спосіб», - зазначив він.

При вживанні ролів також слід обмежити додавання соєвого соусу. Замість того, щоб занурювати весь шматочок страви, обмежтеся лише невеликою частиною. На думку шефа, занадто велика кількість соєвого соусу не дозволить відчути справжній смак страви.

Крім того, вживати шматочок ролу потрібно цілим, не відкушуючи по частинах. Експерт зазначає, що це найсерйозніша помилка при вживанні ролів, адже кожен шматочок ролу містить кілька інгредієнтів, підібраних таким чином, щоб посилити і поліпшити смак один одного.

Шеф-кухар нагадав, що імбир подається до страви для того, щоб можна було спробувати відразу кілька різних видів суші. Перед вживанням іншого виду суші рекомендується з'їсти невеликий шматочок імбиру - це дозволить перебити в роті смакові відчуття і в повній мірі відчути смак іншого виду суші.

На завершення відео Мацухіса додав, що необхідно починати з більш легких видів суші, залишаючи варіанти з жирною рибою на потім.

«Мені здається, краще починати з легкого, а потім переходити до більш важкого. Я маю на увазі жирну рибу, яку краще з'їсти під кінець. Фінальними суші трапези можуть бути роли», - підсумував він.

Як правильно їсти суші. Показує Нобуюкі Нобу Мацухіса

[See_also]

Креативний фуд-тренд. В Японії набирають популярність мозаїчні суші-сети
Суші і кави. Медик спростувала шкоду популярних продуктів для вагітних
Суші-бургери стали новим гастрономічним трендом
Японці розкрили десять секретів приготування ідеальних суші
Смачно і красиво. Шеф-кухар показав дивовижні мозаїчні суші

[/See_also]

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X