Веганські млинці та комбуча. В Києві відбудеться фестиваль локальної гастрономії True&Local з 50 українськими фермерами

28 лютого 2020, 19:31

29 лютого та 1 березня 2020 року в Києві відбудеться сьомий фестиваль локальної гастрономії True&Local, присвячений Масниці.

Під час фестивалю True&Local #7 Масниця супермаркет Сільпо в ТРЦ Lavina Mall на два дні перетвориться на галасливий європейський ринок, аби гості змогли ближче познайомитися з крафтовими виробниками та малими господарствами та краще зрозуміти особливості продуктів, власноруч створених українськими фермерами.

Відео дня

Організатори фестивалю обрали найкрасивіший вікенд року, вихідні, коли закінчується зима і приходить весна. На ці ж дні припадає Прощена Неділя. До того ж, це ще й тиждень соковитої Масниці, коли можна їсти всю улюблену їжу — пухку, масну й солодку. «Обіцяємо без традиційних обрядів: свято з веганськими млинцями, комбучею, фермерським сиром, органічними яйцями і цільнозерновим борошном», — розповідає керівниця проєкту Лавка Традицій Марина Булацька.

П’ять причин піти на True&Local #7 Масниця

Monika Grabkowska / Unsplash
Фото: Monika Grabkowska / Unsplash

1. Традиційний маркет: На фестиваль приїдуть 50 фермерів і виробників із різних регіонів України, багато з яких представить продукцію, зроблену спеціально для фестивалю локальної гастрономії, та презентуватимуть свої новинки. А це близько 60 сортів фермерського сиру, шовдарь і ще 99 спеціалітетів з м’яса, козиний йогурт та веганський майонез із різноманітними дресінгами, нові органічні яйця Яйо.

2. Млинці і крем-брюле: пекарня готуватиме млинці з різного борошна і з різними фермерськими начинками, а Власна кондитерська Сільпо зробить особливе крем-брюле з яєць Лавки Традицій. Виробник авторського морозива Массімо Джеларті влаштує магічне шоу: буде змішувати компоненти морозива і одразу заморожувати їх рідким азотом за температури -196°С на очах гостей фестивалю.

3. Меню від Марко Черветті: бренд-шеф мережі Сільпо ще раз усім продемонструє, як легко і смачно можна готувати вишукані страви з простих українських локальних продуктів. Рекомендуємо спробувати китайський десерт «смажене молоко», який подається із грушевим варенням.

4. Майстер-класи із шефами й фуді: протягом обох днів на фестивалі діятиме сцена, де знані шефи та гастроентузіасти поділяться своїми рецептами. Серед них веганські млинці з Йовою Ягер, салати з Анною Завертайло (власницею кафе-кондитерської Honey), піца з Олексієм Семенютенко — головним піцайоло Positano.

5. Дитяча зона із Картатою Пататою: кулінарна школа Даші Малахової влаштує Фабрику млинців, де будуть представлені найголовніші інгредієнти для їх приготування та дві навчальні станції. Діти дізнаються про 10 видів борошна, навчаться доїти корову і разом з шефом приготують ароматні і смачні млинці з різними начинками.

Сільпо
Фото: Сільпо

Вхід вільний

29 лютого і 1 березня

Сільпо (ТРЦ Lavina Mall), вул. Берковецька, 6д

True&Local #7 Масниця у facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X