Весняний салат. Чому потрібно включити зелену цибулю в свій раціон

17 березня 2020, 03:06

Смак зеленого пір'я цибулі більш м’який порівняно з різким смаком ріпчастої цибулини.

Зеленою або салатною цибулею називають деякі види роду Allium, у яких відсутня повністю розвинена цибулина. У їжу вживається надземне трубчасте зелене листя, а не сама цибулина. Зеленою цибулею також можуть називати цибулю-порей, цибулю-шалот, черемшу, шнітт-цибулю і китайську цибулю.

Відео дня

У Східній і Південно-Східній Азії зелена цибуля — один із основних інгредієнтів багатьох страв. На півострові Люао в провінції Фуцзянь (південний схід Китаю) зелена цибуля, разом з бататом, відносять до головних харчових культур.

Корисні властивості зеленої цибулі

Зелена цибуля містить значну кількість корисних вітамінів і мікроелементів — вітаміни А і В, фітонциди, залізо, цинк, фтор, магній, тому її радять їсти в якості профілактики авітамінозу.

У 100 г зеленої цибулі міститься близько 20 ккал і добова доза вітаміну С.

Навесні зелена цибуля здатна заповнити дефіцит вітамінів після тривалої зими. Салатна цибуля покращує апетит і сприятливо впливає на нормалізацію роботи шлунково-кишкового тракту.

Завдяки фітонцидам і флавоноїдам, здатним впливати на хвороботворні мікроорганізми, зелену цибулю рекомендують їсти для профілактики ГРВІ. Крім того, зелена цибуля здатна значно урізноманітнити страви пісного меню.

Instagram.com/giorgos_chatzitheodorou
Фото: Instagram.com/giorgos_chatzitheodorou

Зелену цибулю їдять як в сирому вигляді, так і в термічно обробленому, а також у вигляді приправ. Зелену цибулю використовують в салатах, супах, локшині, закусках, омлетах, соусах, гарнірах, рибних і м’ясних стравах. Зелена цибуля з яйцем — одна з найпопулярніших начинок для пирогів. Також із зеленої цибулі роблять цибульну олію.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X