Молдавська кухня. Вертута з часниковими стрілками
Григорій Герман розповів рецепт вертути із зеленню — часниковими срілками. Страва вертута належить молдавській кухні.
У самому розпалі сезон часниковий стрілок. Це дуже смачно, до того ж є безліч способів приготування цієї зелені. Григорій Герман у програмі Ранок з Україною на каналі Україна розповів особливий рецепт - вертути з часниковими стрілками.
«Часниковими стрілками зараз завалені всі городи. Кожен з нас знає, що це відмінна закуска - яскраво-насичена часникова зелень, а ще, що їх можна смажити. Але є й інші способи використання цих стрілок, наприклад, вони можуть стати неповторною начинкою вертути. Вертута - це гібрид пиріжка та штруделя - рулетик з тіста філо зі смачними начинками», - коментує кулінар Григорій Герман.
Рецепт вертути з часниковими стрілками від Григорія Германа

Інгредієнти:
- Тісто філо – 500 г
- Шпинат – 300 г
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сир фета – 100 г
- Твердий сир – 100 г
- Філе куряче відварне – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Оцет – 2 ст.л.
- Кунжут
Приготування:
Часникові стрілки промити, відрізати гострі кінчики і нарізати стебла. Відправити смажитися на розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії.
Коли стрілки підсмажаться, влити оцет, викласти шпинат, перемішати та прибрати сковороду з вогню.
Тим часом нарізати варене куряче філе та солодкий перець, пересипати в миску. До начинки додати подрібнений сир фета та натертий твердий сир. Готові стрілки зі шпинатом теж пересипати до начинки і ретельно перемішати.
Тісто філо діставати по шматочку, так як воно дуже швидко сохне і стає ламким. Один лист розрізати навпіл по ширині, викласти начинку і обережно згорнути спіралькою.
Готові вертути викласти на деко, змастити збитим жовтком і посипати кунжутом. Запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15-20 хвилин.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.