Без молока та сиру. Як зробити домашнє вершкове масло, використавши всього один інгредієнт та 10 хвилин часу: рецепт

21 липня, 17:30
Як зробити вдома вершкове масло (Фото:yelenayemchuk / depositphotos)

Як зробити вдома вершкове масло (Фото:yelenayemchuk / depositphotos)

Вершкове масло досить дорогий продукт, але без нього неможливий повноцінний раціон.

Всі знають, що вершкове масло дуже калорійне та поживне. У кулінарії його можна використовувати як самостійний продукт, так і в додатку до хлібних та кондитерських виробів, а також як заправку до будь-якої готової страви. Масло часто використовується для стейків, паштетів, печива, булочок, каші та картоплі. Дієтологи рекомендують дорослій людині вживати до 25 г олії щодня в будь-якому її вигляді. Однак у зв'язку з війною в країні, дефіцитом продуктів та втратою роботи, вершкове масло можуть дозволити купити собі не всі. Емілі Мей у своєму ТikТok поділилася рецептом домашнього вершкового масла, яке можна приготувати лише за 10 хвилин.

Відео дня

Як самостійно приготувати вершкове масло

  1. Купуйте в магазині будь-які вершки та покладіть їх у блендер. Перед збиванням рекомендується охолодити їх.
  2. Збивайте вершки в блендері, поки вони не загуснуть. Також ви можете зробити це вручну, якщо у вас немає блендера. Для цього, візьміть банку, закрийте кришкою і збовтуйте до тих пір, поки вершки не загуснуть.
  3. Коли побачите густу субстанцію - витягніть її, а рідину, що залишилася, злийте.
  4. Залежно від якості та жирності вершків приблизно через 10-15 хвилин після початку збивання від вершків почне відокремлюватись рідина білого кольору – це пахта  ироватка), яку можна використовувати для приготування млинців.
  5. Добре вичавіть грудку масла, що вийшла. Краще це зробити, використавши марлю.
  6. Ви можете додати в масло сіль, зелень, перець та інші добавки, якщо любите такий смак.
  7. Добре відіжміть масло ще раз і поставте його в холодильник для охолодження. Смачного!
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X