Пікантний смак. Рецепт пісного борщу з чорносливом і квашеними помідорами

28 лютого 2020, 05:07

Червоний борщ — одна з найпопулярніших, але досить калорійних страв української кухні. Але хто сказав, що його потрібно готувати виключно на м’ясному бульйоні?

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Зазвичай червоний борщ готують на наваристому м'ясному бульйоні, але це не єдиний варіант приготування страви. Кулінарний експерт, автор онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар і співвласник ресторану 100 років тому вперед Євген Клопотенко поділився рецептом борщу з чорносливом і квашеними помідорами. І якщо чорнослив в борщі справа досить звична, то квашені томати використовують далеко не всі. І дуже даремно, адже це поєднання виходить дуже цікавим. Трохи солодкого смаку чорносливу, трошки гострих томатів і ось ідеальний борщ для пісного меню або низькокалорійного харчування готовий.

Відео дня

Як приготувати пісний борщ з чорносливом?

Інгредієнти:

  • вода - 2 л
  • буряк (середнього розміру) - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт.
  • морква (велика морква) - 1 шт.
  • картопля (середнього розміру) - 2 шт.
  • капуста - 150 г
  • томатна паста - 2 ст. л.
  • чорнослив - 50 г
  • томати (квашені) - 4 шт.
  • цукор - 1 ст. л.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • соняшникова олія (для смаження) - 2 ст. л.
  • сіль і перець - за смаком

Помитий буряк запечіть в духовці протягом 1,5 години, дайте охолонути, очистіть і натріть на крупній тертці. Моркву теж потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте.

Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте томатну пасту і цукор і тушкуйте ще 2 хвилини.

Картоплю почистіть і поріжте невеликими кубиками. У каструлю налийте воду, викладіть картоплю, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин.

Додайте тонко нашатковану капусту і варіть протягом 15 хвилин. Потім викладіть овочеву піджарку і порізаний невеликими шматочками чорнослив. Квашені томати очистіть від шкірки, розріжте на дві частини і додайте в борщ. Варіть ще 5-7 хвилин, посоліть і поперчіть за смаком. В кінці приготування додайте подрібнений часник.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X