Із золотим колоссям і вишиванкою. 10 смачних пасок на Великдень від київських кондитерів — вибір NV

Сирна паска, ресторан Sho (Фото:@Sho.kyiv/Instagram)
У неділю, 16 квітня, в Україні святкуватимуть Великдень за Юліанським календарем. Це одне з найважливіших свят християнства, що є символом відновлення та відродження.
Великодні богослужіння ПЦУ та УГКЦ — онлайн
За традицією Великдень святкується першої неділі після весняного повного місяця. Цьогоріч за юліанським календарем він припав на 16 квітня. Великдень — сімейне свято, яке в Україні прийнято відзначати у сім'ї, та відвідувати близьких та рідних.
Після відвідання храму родина збирається за великим столом, для якого вже давно складене обов’язкове меню. І як сказано у новому вірусному хіті про Великдень: «Скоро буде Паска, так що заказуйте м’яско, сардельки, курочки, ковбаску». І замовляйте звичайно ж паску, адже саме вона є головною стравою на святковом столі разом із крашанками.
А тим, хто не пектиме паску самостійно, на допомогу приходять український кафе, кондитерські і ресторани, які приготували та приймають замовлення на смачні паски. Серед готових пропозицій, паски на основі традиційних рецептів, італійської та французської випічки, сирні паски, з цукатами, горіхами, соусами і навіть неймовірні веганські. NV зібрав найсмачніші і найстильніші пропозиції великодньої випічки від київських кондитерів.
Honey
У кондитерській можна обрати як італійську випічку панеттоне, яка в останні роки полюбилася українцям як аналог класичної паски, так і паски за традиційним рецептом. Наприклад, дріжжову паску на жовтках та вершковому маслі з медом із цукатами апельсину, фіолетовими родзинками, вимочениму у темному ромі та ванільним цукром. Паска прикрашена глазур’ю та симвлом України — золотим колоссям з мастики. Така паска обійдеться у 550 — 750 грн.

Klukva&Brukva
У цьому ресторані можна придбати кілька видів пасок. Зокрема королівську сирну паску з цукатами та шоколадом, прикрашену шоколадною глазур’ю, цукатами, горіхами та м’ятою. Вартість такої паски 560 грн.

Art Eclair
У кондитерській еклерів теж підготувалися до Великодня. Тут можна придбати фірмовий здобний кекс із додаванням двох видів родзинок, кураги, цедри апельсина, сушеної вишні і журавлики. Кекс прикрашений ганашем з молочного і чорного шоколаду та шоколадною крихтою у вигляді гніздечка. Вартість паски 690 грн.

Paul
До київського рестрану Paul варто звертатися за традиційною сирною паскою, яку тут готують на Великдень багато років поспіль. В основі паски домашній сир із додаванням сухофруктів (кураги і родзинок), цедри лимона і ванільного цукру. Вартіть 750 грн.

Citronelle
Тут можна придбати класичну паску за автентичним сімейним рецептом, який отримала засновниця ресторану Марія Дідковська від своєї бабусі. Весь прибуток від продажу буде спрямований на підтримку ініціативи Рідним від незнайомих для приготування обідів для людей літнього віку. Вартість благодійної паски — 1100+ грн. Також у ресторані можна придбати великодні кошики.


Sho
Ресторан української кухні Sho також підготував кільки видів пасок, і серед них сирну заварну паску з ванільним смаком, прикрашену білою глазур’ю із лаконічним вишиванковим орнаментом. Вартість 980 грн.

Svitanok Cafe
У затишному кафе на Березняках підготували до Великодня кілька пасок. Одна з них паска із соусом Три молока. Вона приготована на вершках з італійського борошна Сaputo з рідким центром «три молока» і прикрашена меренгою, полуницею, лохиною і кокосовими чіпсами. Вартість 450 грн.

Stella Sweets
У кафе Stella Sweets до Великодня готують святкову італійську випічку панетоне з дріжджового тіста на яєчних жовтках з великою кількістю родзинок, апельсинових цукатів і мигдалю. У кожної паски казковий настрій — вони прикрашені великодніми кроликами, квітами у кольорах прапора України та весняними квітами. Вартість — від 620 до 750 грн.

Sereda Vegan Point
У веганському кафе можна звичайно ж замовити стовідсоткову веганську паску. Вона виготовлена виключно з рослинних продуктів без яєць, лактози і дріжжів. Прикрашена вона їстівними квіточками. Вартість — від 190 до 690 грн.

Італійська редакція
У ресторані готують паску, натхненну рецептом французького пирога з горіховогою масою з мигдалем — франжипан. Він приправлений цукатами, франжипаном, родзинками, журавлиною. Паска прикрашена мигдалевими пластівцями і карамеллю. Вартість 450 грн.
