Родом з Англії. Як приготувати пастуший пиріг з начинкою з сочевиці

5 січня 2020, 04:33

Пастуший пиріг — класичне блюдо Великобританії, по суті це запіканка з фаршу, овочів і картоплі. Пропонуємо перевірений рецепт Євгена Клопотенка.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Класичний пастуший пиріг складається з м’яса, картоплі і різних овочів. А ось у вегетаріанської версії пирога замість фаршу використовують сою чи інші замінники м’яса, наприклад, тофу, або кукурудзу, а також бобові - горох і сочевицю. Виходить не менш смачно і соковито. НВ Style публікує рецепт пирога від кулінарного експерта, автора онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар, співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенко. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування — він отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування в школах. Рецепт стане знахідкою для меню з пісних страв.

Відео дня

Вегетаріанський пастуший пиріг

Запіканка з овочів, картоплі та сочевиці за рецептом Євгена Клопотенко

Інгредієнти

1 стакан чечевиці (червоної або зеленої)
2 помідори
1 ріпчаста цибуля
1 ст. л. томатної пасти
0,5 ч. л. кмину
1 морква
2 зубчики часнику
100 мл овочевого бульйону (або води)
500 грам картоплі
2 ст. л. оливкової олії
сіль/перець
200 г печериць

Інструкція приготування

Загальний час: 00:50 (Час приготування: 03:00)

  1. Печериці помийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами.
  2. Очистіть одну цибулину і наріжте її дрібними кубиками. Велику моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Томати наріжте на невеликі шматочки, а потім наріжте середніми кубиками. Почистіть часник і дрібно порубіть його ножем.
  3. Розігрійте сковороду зі столовою ложкою рослинної олії. Обсмажте нарізану цибулю до прозорості. Додайте до цибулі терту моркву і обсмажуйте ще кілька хвилин. Додайте в сковороду слайси печериць, обсмажуйте кілька хвилин.
  4. Сочевицю відваріть в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.
  5. Тим часом додайте в сковорідку до овочів томати, 1 ст. л. томатної пасти і 100 мл овочевого бульйону (або води). Тушкуйте 5-7 хвилин. Додайте в сковорідку подрібнений часник.
  6. Перекладіть в сковороду відварену сочевицю. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте 0,5 ч. л. кмину, перемішайте, тушкуйте 1 хвилину.
  7. Картоплю очистіть і зваріть в підсоленій воді до готовності. Розімніть товкачем з додаванням оливкової олії.
  8. Викладіть готову начинку з овочів з сочевицею в форму для запікання і рівномірно розподіліть по формі. Покрийте шаром картопляного пюре і відправте в духовку з температурою 180 градусів на 20 хвилин до появи рум'яної скоринки.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X