Суперфуд-вареники. Рецепти кулінарної «битви» телеведучих

5 лютого, 03:05
Грубич та Рабчун (Фото:PR менеджер 1+1)

Грубич та Рабчун (Фото:PR менеджер 1+1)

Костянтин Грубич та Володимир Рабчун влаштували батл кухарів на кухні програми Твій день. У прямому ефірі чоловіки з’ясовували чиї вареники смачніші.

Так, Грубич та Рабчун у прямому ефірі готували одну з найпопулярніших українських страв — вареники. Але вони зробили їх за експериментальним рецептом. Володимир ліпив вареники з начинкою із шампіньйонів, твердого сиру та зелені, а Костянтин — із кисломолочним сиром, родзинками та гарбузом. З’ясувати, чиї вареники смачніші, намагався їхня колежанка Стася Ровінська. Кулінар Костянтин Грубич, який має свій канал на YouTube зі 100 000 передплатниками, зазначив, що гарбуз — це український суперфуд з багатьма вітамінами. Але якщо комусь він не подобається (або на нього алергія), то його можна замінити на моркву — вона схожа на гарбуз і за смаком, і за кольором. Ведучий зазначив, що це ще й добрий варіант приховати таким чином гарбуз — діти з'їдять із задоволенням, навіть якщо не дуже люблять його.

Відео дня

Рецепт вареників з кисломолочним сиром, родзинками та гарбузом від Костянтина Грубича

Інгредієнти:

  • 200 г очищеного та натертого на велику тертку гарбуза
  • 200 г кисломолочного сиру
  • ½ склянки цукру
  • 100 г ізюму
  • дрібка ваніліну
  • вершкове масло ля обсмажування)
  • 2 склянки борошна
  • ½ води
  • 1 ст. л рослинної олії
  • 1 яйце
  • щіпка солі та соди.

Спосіб приготування:

  1. Посмажити на сковороді гарбуз на вершковому маслі.
  2. Потім змішати його з кисломолочним сиром, родзинками (який заздалегідь був замочений у гарячій воді), цукром.
  3. Начинка не повинна бути вологою, тому сік із гарбуза та воду з сиру слід злити.
  4. Розкотити тісто, за допомогою круглої форми зробити основу для вареників, покласти начинку та зліпити.
  5. Варити у підсоленій воді кілька хвилин. Смачного!

Володимир Рабчун зробив інший варіант вареників — з начинкою із шампіньйонів, твердого сиру та зеленню. Але ведучий тільки вчиться ліпити вареники, тому з досвідченим кухарем не було сенсу змагатися. Принаймні ведучі самі так жартували на кухні під час приготування страви.

Рецепт вареників з твердим сиром та печерицями від Володимира Рабчуна

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 200 г твердого сиру
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. петрушки дрібно посіченої
  • олія, сіль, перець — за смаком
  • 2 склянки борошна
  • ½ води
  • 1 ст. л рослинної олії
  • 1 яйце
  • щіпка солі та соди.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно порізані печериці з часником обсмажити на сковороді на олії, додати петрушку та натертий сир.
  2. Все перемішати. Начиння готове.
  3. Зліпити вареники та зварити у підсоленій воді. Смачного!

Наприкінці, коли страви вже були на столі, ведуча Анастасія Ровінська так і не змогла вибрати, чиї вареники найсмачніші. Під відео на YouTube-каналі Твій день глядачі винесли свій вердикт: «переможці - обидва ведучі», «це так добре, коли чоловіки готують», — писали вони.

Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X