Вчені розвінчали п'ять популярних кулінарних міфів

16 жовтня 2015, 14:10
Кожна господиня знає, що в холодильник можна ставити тільки холодну їжу, а воду потрібно посолити, щоб вона швидше закипіла. Проте вчені поставили під сумнів ці та інші факти

Видання Shape, спільно з групою вчених представило спростування п'яти найбільш поширених міфів в кулінарії.

Міф перший: Солона вода закипає швидше

Насправді, сіль підвищує градус кипіння води, тому на закипання потрібно більше часу.

Відео дня

Міф другий: Для приготування спагетті потрібно багато води

Правда в тому, що для спагетті потрібно достатньо місця в каструлі, а рівень води повинен лише покривати макаронні вироби.

Міф третій: Алкоголь випаровується у процесі готування

Ця поширена думка правдива лише частково і лише в тому випадку, якщо страва буде готуватися не менше трьох годин.

Міф четвертий: Страви в мікрохвильовій печі втрачають поживні речовини

Насправді невелика кількість поживних речовин губиться при будь-якому нагріванні їжі. При використанні мікрохвильової печі, їжа втрачає найменшу їх кількість.

Міф п'ятий: В холодильник можна ставити тільки холодну їжу

Дослідження вчених, проведені раніше, показали, що краще поставити в холодильник гарячі продукти, ніж дати їм охолонути до кімнатної температури, що сприяє зростанню числа бактерій.

Показати ще новини
Радіо NV
X