Вчені розвінчали п'ять популярних кулінарних міфів
Видання Shape, спільно з групою вчених представило спростування п'яти найбільш поширених міфів в кулінарії.
Міф перший: Солона вода закипає швидше
Насправді, сіль підвищує градус кипіння води, тому на закипання потрібно більше часу.
Міф другий: Для приготування спагетті потрібно багато води
Правда в тому, що для спагетті потрібно достатньо місця в каструлі, а рівень води повинен лише покривати макаронні вироби.
- Читайте також: Експерти розвінчали 12 міфів про правильне харчування
Міф третій: Алкоголь випаровується у процесі готування
Ця поширена думка правдива лише частково і лише в тому випадку, якщо страва буде готуватися не менше трьох годин.
Міф четвертий: Страви в мікрохвильовій печі втрачають поживні речовини
Насправді невелика кількість поживних речовин губиться при будь-якому нагріванні їжі. При використанні мікрохвильової печі, їжа втрачає найменшу їх кількість.
Міф п'ятий: В холодильник можна ставити тільки холодну їжу
Дослідження вчених, проведені раніше, показали, що краще поставити в холодильник гарячі продукти, ніж дати їм охолонути до кімнатної температури, що сприяє зростанню числа бактерій.