Вчені розповіли, як шум у літаку впливає на смак їжі

12 листопада 2015, 14:45
Американські вчені стверджують, що гучний шум у літаку впливає на сприйняття смаку

Психологи досліджували вплив шуму на 5 основних смаків: солодке, солоне, гірке, кисле та умамі - м'ясний смак, пише Mirror. В експерименті взяли участь 48 осіб, які пробували різні страви під впливом як нормального шуму, так і посиленого до 85 децибел.

Відео дня

У результаті вчені виявили, що при високому рівні шуму люди слабо відчували солодке, але м'ясний смак, навпаки, посилився. Що стосується солоного, кислого і гіркого, такі смаки сприймалися з невеликими змінами.

Головний психолог дослідження Кімберлі Янг пояснює це тим, що звук впливає на роботу смакових рецепторів через те, що їх нервові закінчення знаходяться близько до вух. Учений також впевнений, що саме через гучний шум у літаку їжа часто видається несмачною.

Показати ще новини
Радіо NV
X