До справжньої Масниці. Рецепт ніжних ватрушок з сиром

Опціонально в начинку можна додати родзинки чи журавлину (Фото:instagram.com/inspirationforall.de)
Такі ватрушки є не тільки досить традиційною українською випічкою, але й нагадують про дитинство.
Головними стравами Масниці чи то Сирного тижня в українській традиції були страви з білим сиром, котрий подавали окремо чи як начинку до буквально всіх можливих страв. Саме тому на перший план виходили вареники з сиром, а також всіляка сирна випічка, як, наприклад, ніжні ватрушки. Публікуємо рецепт від фудблогерки @polli_cooking.
Рецепт ватрушок з сиром
Інгредієнти для тіста:
- 550 г борошна
- 80 г цукру
- 250 мл кефіру/ряжанки
- 18 г живих дріжджів
- 2 яйця + 1 яйце для змащування
- 50 г олії
Для сирної начинки:
- 400 г сиру
- 80 г цукру
- 1 яйце
- ванілін
- журавлина, родзинки за бажанням
Приготування:
1. Приготуйте опару: до теплого кефіру додайте 1 ст.л. цукру й дріжджі та ретельно перемішайте. Накрийте та лишіть на 15−20 хвилин у теплому місці до утворення пишної шапки.
2. Коли опара добре підійшла, перемішайте її, додайте яйця, решту цукру та знову перемішайте. Порційно додайте борошно та вимісіть тісто. Вкінці в декілька етапів додайте олію та знову добре вимісіть тісто.
3. Сформуйте з тіста кулю, перекладіть у чималу посудину, накрийте рушником та залиште підходити в теплому місці на 1−1,5 години.
4. Коли тісто піднялося, злегка обімніть його, розділіть на невеликі кульки, перекладіть їх на деко та, накривши, лишіть іще на 15 хвилин піднятися.
5. Для начинки поєднайте всі інгредієнти та перемішайте до однорідності.
6. За допомогою змоченого в олії дна стакана зробіть серединки в кожній булочці та викладіть 1−1,5 ст.л. начинки.
7. Змастіть булочки жовтком та випікайте в розігрітій до 180 °C духовці 25−30 хвилин.
Смачного!