Київський десерт. Як приготувати сухе варення з яблук

14 серпня, 08:05
Сухе варення з яблук (Фото:natalia_ch / depositphotos)

Сухе варення з яблук (Фото:natalia_ch / depositphotos)

За старих часів сухим варенням називали цукати, які продавалися на київському Подолі. Колись там було безліч приватних кондитерських цехів з їх виготовлення. З Києва таке сухе варення постачалося по всій Європі.

Таке сухе варення добре підійде до чаю чи кави. Завдяки особливому приготуванню, яблука залишаться м'якими, але триматимуть форму. Назва сухе варення цей десерт має через те, що яблучне варення не вариться і не містить воду ироп). При використанні солодких сортів яблук можна збільшити кількість лимона, щоб варення мало приємну кислинку.

Відео дня

Київське сухе варення: рецепт

Складові:

  • 1 кг яблук;
  • 300 г цукру;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

  1. Помийте яблука, видаліть серцевину в них і наріжте на частини. Заготовки, що виходять, викладіть на лист, застелений пергаментом.
  2. У тарілці перемішайте цукор, корицю та лимон, а потім посипте цією сумішшю яблука.
  3. Відправте шматочки яблук у духовку, розігріту до 180-200 градусів, на 20-30 хвилин, після чого дочекайтеся, поки вони трохи охолонуть.
  4. Деко застеліть папером для випікання, посипте цукровою пудрою і перекладіть на них яблука.
  5. Залиште яблука на 12 годин за температури 40 градусів. Коли мине половина вказаного часу, не забудьте їх перевернути.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X