Рецепт-п'ятихвилинка. Як приготувати шоколадно-вишневе варення

14 липня, 04:35
Як приготувати шоколадно-вишневе варення (Фото:unsplash)

Як приготувати шоколадно-вишневе варення (Фото:unsplash)

Поки сезон вишень не закінчився, варто не пропустити момент та спробувати приготувати швидке ягідно-шоколадне варення.

За бажанням у цей рецепт можна додати коньяк — тоді варення нагадуватиме «п’яну» вишню, але і без алкоголю ласощі матимуть приємний небанальний смак.

Варення з вишень з шоколадом — рецепт

Відео дня

Інгредієнти:

  • 1 кг вишень;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • 1 ст. л. какао;
  • 400 г цукру;
  • 100 г коньяку.

Приготування:

  • Вишні продрелювати, висипати в кастрюлю та засипати цукром, перемішаним з какао.
  • Коли ягоди пустять сік, довести до кипіння і кип’ятити протягом п’яти хвилин.
  • Після цього зняти з вогню і додати шоколад. Після остигання за смаком можна додати коньяк і розкласти у стерильні баночки.

Нагадаємо, раніше НВ розповідав рецепт холодного полуничного торта. На смак він схожий на морозиво.

Редактор: Лілія Вітюк
Показати ще новини
Радіо НВ
X