Корисно та смачно. Як приготувати персиковий джем

24 липня 2020, 03:00

Використовуйте свіжі або заморожені персики, щоб приготувати легкий домашній джем.

Сезон персиків в самому розпалі. У цьому фрукті міститься фосфор, залізо та вітаміни групи В, а також клітковина, яка сприяє нормальному травленню та знижує ризик розладів кишечника. Персики можуть допомогти зменшити і симптоми алергії, запобігаючи викид гістаміну в кров. Також цей фрукт підвищує імунітет, захищає від токсинів та знижує рівень цукру в крові.

Відео дня

Рецепт персикового джему

Використовуйте свіжі або заморожені персики, щоб приготувати простий домашній джем.

Інгредієнти:

  • 1 кг персиків
  • 800 г цукру
  • Сік з одного лимона (в лимонному соці міститься багато пектину). Допомагає зробити джем більш густим.

Приготування:

Кращий спосіб очистити свіжий персик — це бланшувати його. Для цього додайте персики в каструлю з киплячою водою на 45 секунд. Потім помістіть фрукти в крижану баню на 1 хвилину. Використовуйте ніж, щоб розрізати хрестик на дні персика.

Роздавіть персики шпателем. Персики та лимонний сік змішайте в середній каструлі. Доведіть до кипіння на повільному вогні, використовуючи лопаточку, щоб подрібнити персики до бажаної консистенції.

Зменшіть вогонь до середнього. Додайте цукор. Доведіть персики до кипіння, часто помішуючи. Продовжуйте варити близько 15−25 хвилин. Джем повинен прилипати до ложки.

Потім нехай персик охолоне, якщо ви бачите, що джем не відповідає бажаній консистенції, можете варити ще приблизно 10 хвилин. Дайте охолонути. Розлийте джем в банки та закатайте кришками.

pixabay
Фото: pixabay

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X