Цілющий сироп. Рецепт меду з кульбаб

Лимонний сік допомагає зберегти медовий колір (Фото:Eladstudio / depositphotos.com)
У народній медицині сироп із кульбаб вважається дуже корисним для лікування та профілактики багатьох захворювань.
Кінець квітня — початок травня — традиційний сезон кульбаб, які не тільки радують око, але є й дуже корисними. Квіти та листя можна використовувати як зелень і додавати в салати, закуски чи пироги. Інший варіант використання квітки — варення чи, як його часто називають, кульбабовий мед.
Кульбабове варення вважається дуже корисним: воно зміцнює імунітет, маючи великий вміст вітаміну С, дає антибактеріальний і легкий знеболювальний ефект, допомагає клітинам печінки, жовчного міхура, легенів і серця швидше відновлюватися після хвороб. Експерти радять вживати до 3 чайних ложок сиропу на день, щоб кульбабовий мед давав користь, а не шкоду, через велику концентрацію цукру.
Вживати сироп можна, як мед чи варення, намазуючи на хліб чи іншу випічку, додавати як підсолоджувач у страви чи просто їсти чайними ложками.
Рецепт меду з кульбаб
Інгредієнти:
- 300 квіток кульбаби
- 1 кг цукру
- 400 мл води
- 0,5 лимона
Приготування
Налийте воду в сотейник і доведіть до кипіння на плиті. Всипте цукор і варіть суміш, поки він повністю не розчиниться.
Вимийте квіти, перевірте, щоб у них не було комах, додайте в сироп і варіть 25−30 хвилин.
Додайте лимонний сік, варіть сироп іще 5 хвилин, а потім зніміть із вогню та лишіть настоюватися на добу.
Наступного дня процідіть сироп через марлю, а потім проваріть його ще 20−25 хвилин.
У цей час простерилізуйте банки та залийте в них готовий кульбабовий мед. Банки можна закрутити для тривалого зберігання.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life