Незвичайне поєднання. Як приготувати грушеве варення з лимоном

8 жовтня, 05:03
Грушове варення подобається дорослим і дітям (Фото:Liana Horodetska / pexels)

Грушове варення подобається дорослим і дітям (Фото:Liana Horodetska / pexels)

Оригінальне поєднання фруктів робить варення делікатесом.

Прозоре грушеве варення своєю консистенцією нагадує мед. Його рекомендують при застуді та м’язовій слабкості, а також як самостійний десерт.

Час приготування: 4 год.

Відео дня

Приблизна кількість порцій: 12

складові

Груші: 1 кг

Цукор: 500 г

Лимон: 1 шт.

Спосіб приготування

Груші та лимон для варення не повинні бути м’якими. Перед приготуванням їх потрібно добре промити.

Порізані невеликими кубиками груші потрібно викласти в каструлю і засипати цукром. Груша має постояти кілька годин і пустити сік. Якщо боїтеся пересолодити варення, можете не висипати весь цукор відразу. Його можна буде додати у процесі варіння.

Після того, як груша пустить сік, її необхідно поставити на плиту і довести до кипіння. У киплячу масу додати тонкі часточки лимона без кісточок. Проварити все дві хвилини і залишити остигати.

Охолоджене варення довести до кипіння і проварити ще п’ять хвилин. Не остуджуючи, розлити його в стерилізовані банки та закрити кришками. Зберігати у прохолодному місці.

Показати ще новини
Радіо НВ
X