За 40 хв. Як приготувати ароматне варення з грушами

25 вересня, 05:05
Ароматне варення з грушами (Фото:irinkavasilinka / depositphotos)

Ароматне варення з грушами (Фото:irinkavasilinka / depositphotos)

Варення з груш за цим рецептом виходить смачним і ароматним, тому що для його приготування можна використовувати будь-які сорти груш.

Груша, за своїми якостями, дуже солодка, ароматна та ніжна, тому для варення не потрібно додавати багато прянощів та спецій. Але незважаючи на це, груша та спеції добре поєднуються, так що, додавши трохи цукру та лимона, варення стане ще смачнішим і насиченішим. Ділимося простим і швидким рецептом того, як приготувати пиріг з варенням, а також перевіреним рецептом із сайту Shuba.

Відео дня

Варення з грушами

Кухня: Українська

Заради експерименту, до варення з груш можна додати кардамон, корицю або ванільний екстракт. Кардамон і кориця зроблять варення більш виразним, а ваніль додасть приємного вираженого аромату, не впливаючи на грушевий смак.

Інгредієнти

Груша 1 кг

Цукор 1.2 кг

Лимон 1 шт

Вода 1 склянка

Енергетична цінність: 220 Ккал

Інструкція приготування

Загальний час: 15:00 (Час приготування: 00:40)

  1. Добре помийте лимон, видаліть насіння і наріжте невеликими скибочками.
  2. Залийте часточки 1 склянкою води, доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин.
  3. Процідіть через сито рідину та викиньте лимон.
  4. Додайте до відвару цукор, перемішайте та поставте на вогонь.
  5. Варіть доти, поки рідина не перетвориться на сироп – цукор повинен повністю розчинитись.
  6. Промийте груші, видаліть серцевину і наріжте тонкими часточками.
  7. Покладіть у сироп груші та поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння та проваріть 5 хвилин.
  8. Зніміть з вогню та дайте повністю охолонути. Коли варення охолоне, знову поставте каструлю на вогонь і варіть ще з півгодини.

Автор: SHUBA

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X