З нотками вермуту. Рецепт мармеладу з грейпфруту

30 грудня 2022, 04:44
Мармелад можна зберігати у холодильнику кілька місяців (Фото:instagram.com/theclarejam)

Мармелад можна зберігати у холодильнику кілька місяців (Фото:instagram.com/theclarejam)

Публікуємо рецепт пікантного варення від Девіда Лейбовіца.

Сезон апельсинів і мандаринів часом незаслужено перекриває сезон грейпфрутів, котрі чудово пасують і до десертів, і до напоїв, і до того ж мармеладу. Цей цитрус чудово відтіняє десерти своєю гірчинкою, позбавляючи їх приторності. Тож мармелад чи то варення з грейпфруту — це ідеальна заготовка і як сольний смаколик, і як топінг. Окрім того, так ви зможете продовжити сезон цитрусових і після зими.

Відео дня

Рецепт мармеладу

Інгредієнти (на 3 банки по 300 мл):

  • 4 середні рожеві грейпфрути (близько 1,4 кг)
  • 4 склянки (1 л) води
  • 550 г цукру
  • дрібка солі
  • ¾ склянки солодкого (червоного) вермуту

Приготування:

1. Почистіть 2 грейпфрути від шкірки та білої серцевини, обрізавши її ножем. Виріжте м’якоть із білих шкірочок, перекладіть її у каструлю.

2. Розріжте два інших грейпфрути навпіл і вичавіть із них сік. Додайте його в каструлю.

3. Вичавлені половинки грейпфруту очистіть від внутрішніх залишків м’якоті та розріжте навпіл, щоб у вас вийшло вісім четвертинок. Далі розріжте шкірки на четвертинки впоперек, а потім на смужки шириною приблизно 0,75 см.

4. Додайте нарізані шкірки у каструлю разом із водою, цукром і сіллю та доведіть до повного кипіння. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти мінімум 1 годину.

5. Щоб закінчити варення, поставте його на плиту, доведіть до кипіння, а потім варіть на слабкому вогні, поки суміш не зменшиться приблизно вдвічі. Додайте вермут і продовжуйте варити, поки сироп навколо шматочків грейпфрута не стане таким же густим, як теплий кленовий сироп, а бульбашки будуть не пінистими, а густими і прозорими. Температура повинна бути приблизно 101ºC-103ºC.

6. Розлийте мармелад у чисті банки з кришками. Якщо ви не плануєте їсти його протягом тижня або двох, зберігайте його в холодильнику кілька місяців.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X