З нотками вермуту. Рецепт мармеладу з грейпфруту

Мармелад можна зберігати у холодильнику кілька місяців (Фото:instagram.com/theclarejam)
Публікуємо рецепт пікантного варення від Девіда Лейбовіца.
Сезон апельсинів і мандаринів часом незаслужено перекриває сезон грейпфрутів, котрі чудово пасують і до десертів, і до напоїв, і до того ж мармеладу. Цей цитрус чудово відтіняє десерти своєю гірчинкою, позбавляючи їх приторності. Тож мармелад чи то варення з грейпфруту — це ідеальна заготовка і як сольний смаколик, і як топінг. Окрім того, так ви зможете продовжити сезон цитрусових і після зими.
Рецепт мармеладу
Інгредієнти (на 3 банки по 300 мл):
- 4 середні рожеві грейпфрути (близько 1,4 кг)
- 4 склянки (1 л) води
- 550 г цукру
- дрібка солі
- ¾ склянки солодкого (червоного) вермуту
Приготування:
1. Почистіть 2 грейпфрути від шкірки та білої серцевини, обрізавши її ножем. Виріжте м’якоть із білих шкірочок, перекладіть її у каструлю.
2. Розріжте два інших грейпфрути навпіл і вичавіть із них сік. Додайте його в каструлю.
3. Вичавлені половинки грейпфруту очистіть від внутрішніх залишків м’якоті та розріжте навпіл, щоб у вас вийшло вісім четвертинок. Далі розріжте шкірки на четвертинки впоперек, а потім на смужки шириною приблизно 0,75 см.
4. Додайте нарізані шкірки у каструлю разом із водою, цукром і сіллю та доведіть до повного кипіння. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти мінімум 1 годину.
5. Щоб закінчити варення, поставте його на плиту, доведіть до кипіння, а потім варіть на слабкому вогні, поки суміш не зменшиться приблизно вдвічі. Додайте вермут і продовжуйте варити, поки сироп навколо шматочків грейпфрута не стане таким же густим, як теплий кленовий сироп, а бульбашки будуть не пінистими, а густими і прозорими. Температура повинна бути приблизно 101ºC-103ºC.
6. Розлийте мармелад у чисті банки з кришками. Якщо ви не плануєте їсти його протягом тижня або двох, зберігайте його в холодильнику кілька місяців.
Смачного!