Легко приготувати. Рецепт персикового варення на зиму
Персикове варення бурштинового кольору з цілими фруктовими частинками смакуватиме до літніх сніданків і зимових частувань.
Ведуча Нового каналу та кулінар Юлія Панкова поділилася простим рецептом приготування варення з персиків.
«Для приготування варення з персиків оберіть в міру стиглі фрукти, — рекомендує Юля. — Адже переспілі можуть розвалитися та перетворити ваше варення на джем».
Персикове варення: рецепт
Інгредієнти:
1 кг персиків
1,2 кг — цукру
1 ч. л. — лимонної кислоти
200 мл — води
Ванілін на кінчику ножа
Приготування:
1. Ретельно помийте персики.
2. Опустіть їх в окріп на 10 секунд, а потім відразу дістаньте. Перекладіть в ємність із холодною водою, в яку перед тим потрібно додати 0,5 ч. ложки лимонної кислоти. Витягніть фрукти з води та очистіть від шкірки.
3. Приготуйте сироп. Насипте цукор у воду, перемішайте і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть зверху утворену піну.
4. Персики розріжте на дольки та очистіть від кісточок. Опустіть фрукти в киплячий сироп, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Залиште після цього персики до повного охолодження на 6 годин.
5. Знову поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть варення з персиків приблизно 30 хвилин.
6. Перед закінченням варіння додайте 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, ванілін та акуратно перемішайте.
7. Готове варення з персиків розлийте по підготовлених стерилізованих банках та закатайте. Переверніть банки, укутайте традиційно ковдрою та залиште до повного охолодження.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.