Легко приготувати. Рецепт персикового варення на зиму

1 серпня 2020, 03:00

Персикове варення бурштинового кольору з цілими фруктовими частинками смакуватиме до літніх сніданків і зимових частувань.

Ведуча Нового каналу та кулінар Юлія Панкова поділилася простим рецептом приготування варення з персиків.

«Для приготування варення з персиків оберіть в міру стиглі фрукти, — рекомендує Юля. — Адже переспілі можуть розвалитися та перетворити ваше варення на джем».

Відео дня

Персикове варення: рецепт

Інгредієнти:

1 кг персиків

1,2 кг — цукру

1 ч. л. — лимонної кислоти

200 мл — води

Ванілін на кінчику ножа

Приготування:

1. Ретельно помийте персики.

2. Опустіть їх в окріп на 10 секунд, а потім відразу дістаньте. Перекладіть в ємність із холодною водою, в яку перед тим потрібно додати 0,5 ч. ложки лимонної кислоти. Витягніть фрукти з води та очистіть від шкірки.

3. Приготуйте сироп. Насипте цукор у воду, перемішайте і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть зверху утворену піну.

4. Персики розріжте на дольки та очистіть від кісточок. Опустіть фрукти в киплячий сироп, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Залиште після цього персики до повного охолодження на 6 годин.

5. Знову поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть варення з персиків приблизно 30 хвилин.

6. Перед закінченням варіння додайте 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, ванілін та акуратно перемішайте.

7. Готове варення з персиків розлийте по підготовлених стерилізованих банках та закатайте. Переверніть банки, укутайте традиційно ковдрою та залиште до повного охолодження.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X