Лиганці. Рецепт карпатських вареників від Наталки Діденко

3 листопада, 02:06
Подавайте страву зі сметаною, зеленню та шкварками (Фото:facebook.com/tala.didenko)

Подавайте страву зі сметаною, зеленню та шкварками (Фото:facebook.com/tala.didenko)

Наталка Діденко поділилася рецептом старовинної української страви в своєму Facebook-блозі.

Лиганці - це карпатська страва, що схожа на вареники, але готується не з тіста, а з картоплі. Цю страву часом плутають із палюшками, але вона відрізняється тим, що має начинку. Найбільш традиційна начинка — білий сир.

Відео дня

Рецепт вареників із картоплі

Інгредієнти:

  • картопля — на 3л каструлю
  • ⅓ скл. молока
  • 2 яйця
  • 400 г крохмалю +для вивалювання
  • кисломолочний сир
  • сіль
  • 1 жовток

Приготування:

1. Відваріть картоплю в шкірці, очистіть, ретельно розімніть у пюре.

2. Додайте до картоплі молоко, шматочок розтопленого масла та два яйця. Перемішавши, додайте сіль і крохмаль і замісіть тісто.

3. Сформуйте з тіста довгу ковбаску та наріжте на невеликі шматочки.

4. Змішайте сир із жовтком, трохи підсоліть.

5. Кожен невеликий шматочок тіста акуратно розімніть на долоні в кружальце, викладіть всередину сир і заліпіть, як вареник. Виваляйте вареник у крохмалі, здавіть і сформуйте продовгастий лиганець. Повторіть із кожним шматочком.

6. Закип’тіть воду в каструлі, вкиньте лиганці в киплячу воду, проваріть, поки вони не спливуть, та дістаньте у друшляк.

7. У миску із готовими лиганцями додайте масло. Подавайте страву зі сметаною, за бажанням — шкварками та зеленню.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X