«Любов на генетичному коді». Рецепт традиційних вареників з картоплею, грибами та капустою

30 жовтня, 05:35
Гриби можна додати до картоплі чи капусти (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Гриби можна додати до картоплі чи капусти (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Шеф-кухар Едуард Насиров поділився рецептом у своєму фуд-блозі My Happy Food.

Гастро-експерт впродовж кількох місяців готує та публікує рецепти традиційних українських страв різних регіонів, і цього тижня в меню — вареники з двома начинками: з картоплею та грибами і з квашеною капустою.

Відео дня

«Вареники — канонічна страва української кухні. В кожного з нас любов до них прописана у генетичному коді! Без вареників неможливо уявити собі Святвечір, а вареники з картоплі раніше приносили породіллям, як першу страву. Вареники бувають солодкі та солоні, їх роблять з пісного, яєчного та дріжджового тіста, їх варять, готують на пару та навіть смажать», — розповів Едуард Насиров.

Рецепт вареників з картоплею та грибами / капустою

Інгредієнти для тіста:

  • 400 г борошна
  • 200 мл окропу
  • 1 ст.л. олії
  • Сіль

Для картопляної начинки:

  • 250 г відвареної картоплі
  • 1 цибуля, подрібнити
  • 1 зубчик часнику, подрібнити
  • 1 чилі, подрібнити
  • 30 г сухих білих грибів, замочити попередньо у гарячій воді
  • 1 ст.л. олії
  • Сіль

Для капустяної начинки:

  • 200 г квашеної капусти
  • 1 цибуля, подрібнити
  • 1 ст.л. олії

Приготування:

1. Для тіста змішайте всі інгредієнти та замісіть еластичне тісто. Накрийте його та лишіть на 15 хвилин.

2. Для першої начинки підсмажте подрібнену цибулю до м’якості, додайте подрібнені чилі та часник і готуйте пару хвилин. Додайте попередньо замочені гриби та готуйте ще пару хвилин.

3. Відварену картоплю розімніть і додайте підсмажені овочі. Додайте також сіль, перець і спеції за смаком, добре перемішайте.

4. Для другої начинки капусту залийте водою й відправте на вогонь. Готуйте після закипання до м’якості — хвилин 20 на невеликому вогні. Цибулю підсмажте до м’якості, додайте капусту та тушкуйте 3−4 хвилини. За бажанням додайте гриби.

5. Тісто невеличкими шматочками розкочуйте в диски, викладайте начинку та формуйте вареники. Варіть вареники у підсоленій воді кілька хвилин поки вони не спливуть.

Подавайте вареники гарячими зі сметаною.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X