Андрути. Рецепт вафельного торта з вишнями від Євгена Клопотенка

16 травня, 04:04
Згущене молоко варто зварити самостійно (Фото:Влад Нагорний)

Згущене молоко варто зварити самостійно (Фото:Влад Нагорний)

Кулінарний експерт розповів, як приготувати улюблений торт дитинства із кислинкою.

«Це вафельний торт. У мене він зі згущонкою та вишневим варенням. Смак такий, ніби вашу душу обійняли, а потім ніжно залікували всі-всі дірочки», — описав страву Євген Клопотенко.

Відео дня

Рецепт вафельного торта

Інгредієнти:

  • 6 круглих вафель
  • 150 г волоських горіхів
  • 1 банка згущеного молока
  • 200 г розм’якшеного масла
  • 250 г вишень (свіжих чи заморожених)
  • 100 г цукру

Приготування:

Зваріть згущенку: зніміть із банки паперову упаковку, помістіть банку в каструлю та залийте водою, щоб вона повністю покривала банку. Дно каструлі вкрийте текстильною серветкою. Варіть на повільному вогні приблизно 2 години, доливаючи воду, якщо вона википає. Коли згущене молоко звариться, дайте банці трохи охолонути, а потім відкривайте консервним ножем.

Покладіть у каструлю вишні та цукор, варіть на повільному вогні 20 хвилин. Перебийте вишні блендером до однорідного стану, поставте на вогонь і варіть іще 20 хвилин. Дайте вишням охолонути.

Змішайте розм’якшене масло та згущенку за допомогою блендера з насадкою вінчик.

Змащуйте вафельні коржі по-черзі вишнями та згущівкою. Зверху та збоку промажте торт згущівкою.

Подрібніть ножем волоські горіхи та посипте ними торт. Зберігайте торт у холодильнику.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X