Улюблений десерт на всі свята. Рецепт трубочок із вершковим кремом

Для приготування знадобиться вефельниця або піцельниця (Фото:instagram.com/olgainthekitchen)
Публікуємо рецепт Ольги Нагорної, котрий обожнюють усі близькі та знайомі кулінарки.
Ми звикли називати цей десерт просто — трубочки з кремом — але насправді це досить традиційний італійський десерт під назвою піцелі. Звісно, в українській кухні він дещо видозмінився, зокрема — його основа, котра замість вафельної часто стає листковою. У будь-якому разі під будь-якою назвою цей десерт, за словами Ольги Нагорної, стає абсолютним фаворитом на всіх святах серед усіх гостей різних вікових категорій і статусів. Тож пропонуємо приготувати ці ніжні трубочки за рецептом з блогу Olga in the Kitchen. Для рецепту вам знадобиться вафельниця чи піцельниця.
Рецепт трубочок з кремом
Інгредієнти
Для тіста:
- 4 великих яйця
- ¼ склянки цукру
- ¼ ч.л. дрібної солі
- 2 ст.л. розтопленого вершкового масла (можна використовувати олію, але тісто буде менш хрумким)
- ½ ч.л. ванільного екстракту
- 1 склянка борошна
Для начинки:
- 220 г вершкового сиру
- 1/3 склянки згущеного молока (охолодженого)
- 220 г холодних збитих вершків
- ¼ ч.л. ванільного екстракту
- 1 ст.л. цукрової пудри, для присипки — за бажанням
Приготування:
1. Увімкніть вафельницю (піцельницю) розігріватися та приступайте до приготування тіста. У середній мисці електричним міксером збийте яйця, цукор і ¼ чайної ложки солі на високій швидкості, поки яйця не посвітлішають і цукор не розчиниться (приблизно 2 хвилини).
2. Додайте решту інгредієнтів і збивайте на низьких обертах, доки борошно рівномірно не вмішається в тісто.
3. Виливайте тісто в вафельницю по 1 ст.л. у форму та випікайте основи для трубочок по 18−20 секунд до темно-золотистого кольору. Знявши вафлю з пательні, одразу закрутіть її на дерев’яну паличку, щоб вони набули циліндричної форми ще гарячими і не кришилися. Готові піцелі викладіть на деко і лишіть остигнути та висушитися.
3. Щоб зробити начинку у середній мисці за допомогою електричного міксера збийте на високій швидкості впродовж хвилини сир. Додайте згущівку та ванільний екстракт і збивайте ще 1 хвилину. Останніми додайте збиті вершки та збивайте разом, поки крем не стане однорідним (2−3 хвилини).
5. Перекладіть крем у кондитерський мішок і наповність кожну трубочку кремом. Перед подачею присипте піцелі цукровою пудрою.
Смачного!