Зроблено з рідкісних інгредієнтів. Названо найдорожче морозиво у світі — скільки коштує та з чого виготовляють

19 травня, 12:17
Смак морозива розробляли півтора року (Фото:Instagram guinnessworldrecords)

Смак морозива розробляли півтора року (Фото:Instagram guinnessworldrecords)

Книга рекордів Гіннеса назвала найдорожче у світі морозиво, на розробку якого пішло понад півтора року. Його виготовляють у Японії з рідкісних інгредієнтів.

Новий смак десерту отримав назву Byakuya. Його виготовила японська компанія з виробництва морозива Cellato спільно із шеф-кухарем відомого ресторану в Осаці Тадаєсі Ямадою.

Відео дня

Вартість однієї порції морозива становить 6696 доларів.

У його склад входить рідкісний білий трюфель з італійського містечка Альба, кілограм якого коштує близько 15 тисяч доларів, сир Парміджано Реджано та осад для саке, ціна на які також доволі вражаюча.

Представник Cellato розповів, що компанія прагнула об'єднати європейські та японські інгредієнти та створити щось нове.

«На розробку у нас пішло більш ніж 1,5 року, з безліччю спроб та помилок, щоб отримати правильний смак. Досягнення титулу Книги рекордів Гіннеса виправдало всі зусилля», — зазначив представник Cellato.

Під час дегустації стало зрозуміло, що морозиво має насичений смак білого трюфеля, після якого м’яко відчуваються нотки Парміджано Реджано, і вже після цього проявляється смак осаду для саке.

X