Швидкий рецепт. В’ялені томати в домашніх умовах за один день

13 серпня, 09:04
В’ялені томати вимагають мінімальних зусиль у приготуванні та компактні (Фото:Pixabay)

В’ялені томати вимагають мінімальних зусиль у приготуванні та компактні (Фото:Pixabay)

Ділимося простим рецептом заготівлі помідорів на зиму від Алекса Якутова.

Сезон помідорів у розпалі, і традиційно саме зараз їх заготовляють на зиму. Сьогодні це особливо актуально: заготівель варто зробити максимальну кількість, тому потрібні швидкі та перевірені рецепти.

Відео дня

Зазвичай, помідори на зиму зберігають за допомогою консервації. Можна їх і заморозити. Однак найекономічніший метод, що підходить для компактного зберігання та транспортування – це сушені або в'ялені помідори. Зазвичай їх виготовляють за італійським рецептом. Як це правильно зробити, розповів шеф та експерт реаліті Нового каналу На ножах Алекс Якутов.

Алекс Якутов

експерт реаліті Нового каналу «На ножах», шеф-кухар

Пряні в'ялені помідори на зиму

Інгредієнти

• Помідори "сливка"- 2 кг

• Сухий орегано - 50 г

• Базилік - 150 г

• Часник – 1 головка

• Сіль, перець, цукор – за смаком

Приготування

1. Готуємо спочатку всі інгредієнти. Помідори та базилік добре промиваємо. Часник очищаємо від лушпиння.

2. Томати розрізаємо на половинки і викладаємо вгору розрізом в гастроємність на пергамент.

3. Посипаємо невеликою кількістю солі та цукру, сухим орегано та дрібно нарізаним базиліком.

4. Тоненько нарізаємо часник і кладемо на кожну половинку помідора.

5. Розігріваємо духовку до 100 градусів та ставимо помідори на 10 годин. Вʼялимо за відкритих дверцят.

6. Вийдуть ароматні помідори на зиму, які можна зберігати сухими у звичайній банці, герметичному пакеті на застібці, або ж можна залити їх олією, якій помідори віддадуть свій аромат. І коли ви будете варити суп, готувати пасту або різотто, можете додавати їх у страви або подавати разом із сиром як закуску.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X