Золота медаль і почесний титул. Український шеф-кухар Юрій Ковриженко став світовим послом гастрономії
Міжнародна організація The Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy нагородила золотою медаллю і титулом Почесного посла смаку для глобальної гастрономії українського шеф-кухаря Юрія Ковриженко.
Український шеф-кухар, теле- та радіо ведучий Юрій Ковриженко багато років займається популяризацією української національної кухні в світі, як шеф-кухар і як посол програми МЗС України Культурна дипломатія. Зараз же його назвали Світовим послом гастрономії і відзначили почесною нагородою міжнародної організації The Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy.
Він отримав золоту медаль і титул амбасадора цієї організації із формулюванням За його відданість екологічно чистій гастрономії і за його надихаюче бачення найбільш ефективного просування української кухні. Ця офіційна нагорода вважається найвищою нагородою для шеф-кухарів та інших організацій, пов'язаних з гастрономією в світі.

Ковриженко багато уваги приділяє не тільки популяризації, а й модернізації і експериментам зі стравами української кухні. Так, кілька років тому він здивував українців і світ рецептом молекулярного борщу. А фото молекулярного борщу були опубліковані на сторінках Червоного гіда Michelin і всесвітньо відомого кулінарного журналу CHEF.

Це не перша міжнародна нагорода Юрія Ковриженко. У 2017 році він став лауреатом Global Chef Awards 2017 в Сінгапурі. Нагороду йому вручили за внесок в розвиток гастрономії.