Популяризація та пошук нових формул. В Україні проголосили Маніфест відродження української кухні

7 лютого, 14:54
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Гастрокультура — важлива складова туристичної привабливості України (Фото:Zoryana Ivchenko / Flickr)

Гастрокультура — важлива складова туристичної привабливості України (Фото:Zoryana Ivchenko / Flickr)

7 лютого найвідоміші шеф-кухарі України та представники державної влади спільно проголосили Маніфест української кухні.

Більшість українців звикли сприймати українську кухню як домашню або ту, яку подають у типових, з дерев’яним інтер'єром і рушниками, закладах. Але сучасні шефи активно переосмислюють українську кухню, намагаючись зробити її сучасною, інноваційною, збагаченою незвичними поєднаннями смаків.

Відео дня

Саме тому українські шеф-кухарі 6 лютого 2022 року проголосили Маніфест української кухні. Водночас Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) оголосило про новий напрямок роботи — гастротуризм.

Головна суть — відродження української етнічної кухні з урахуванням унікальності та гастрономічної специфіки кожного регіону. Ініціатива має на меті підвищити зацікавлення Україною у світі та розширити географію маршрутів для внутрішніх подорожей українців.

З боку держави Маніфест української кухні підтримали Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України, Еміне Джапарова, Перша заступниця міністра закордонних справ України, Олександр Грибан, Заступник Міністра економіки України, Володимир Шейко, Генеральний директор Українського інституту. Підписання прохоидо в PM Hall.

6 лютого 2022 проголошено Маніфест української кухні (Фото: НВ)
6 лютого 2022 проголошено Маніфест української кухні / Фото: НВ

Серед шефів-підписантів — найвідоміші кухарі України: Ярослав Артюх, Елеонора Баранова, Віталій Гуралевич, Міралі Ділбазі, Євген Клопотенко, Юрій Ковриженко, Марина Корсун, Ігор Лаврешин, Микола Люлько, Ілля Марчуков, Ігор Мезенцев, Юрій Никитюк, Олександр Пасєка, Олексій Повторейко, В’ячеслав Попков, Андрій Северенчук, Михайло Сосновських, Віктор Тітов, Олександр Цвигун, Микита Чумаков, Володимир Ярославський, Владислав Міцкевич, Андрій Колісник, Микита Силін, Вадим Бжезинський, Олександр Білодід, Ігор Брагін, Сергій Денисов, Юрій Діденко, Анастасія Кобиляцька.

Нагадаємо, саме з підписання Маніфесту нової скандинавської кухні, як вважається, почався бурхливий розвток та популярність у світі кухні нордик.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X