Захід має смак. Топ найкращих ресторанів Львова

29 квітня 2019, 10:45

Журнал НВ попросив українських експертів і гурманів назвати свої улюблені ресторани Львова, щоб скласти список найкращих закладів міста.


Amadeus

Адреса: пл. Кафедральна, 7

Середній чек: 500 грн

Кухня: європейська

Цей заклад припаде до смаку тим, хто втомився від галасливих ресторанів і шукає елегантне спокійне місце для трапези. Меню багате на класичні рецепти з усіх куточків Європи — від іспанської паельї до англійського стріт-фуду fish & chips.

Відео дня


Mons Pius

Адреса: вул. Лесі Українки, 14

Середній чек: 500 грн

Кухня: стейк-хаус

Все меню закладу збудовано навколо соковитого м'яса та свіжого пива. Стейки тут доводять до досконалості в печі за температури 300 градусів, а з приправ використовують тільки сіль. Містичної атмосфери вечері додадуть стіни історичної будівлі, в якій розмістився ресторан. Відвідувачі обов'язково помітять вітраж — творіння художника Яна Генрика Розена.


Tante Sophie

Адреса: вул. Друкарська, 6а

Середній чек: 450 грн

Кухня: французька

За синіми дверима на одній із львівських вуличок із бруківкою відвідувачам пропонують переміститися у Прованс. Тут подають равликів під різними соусами, жаб'ячі лапки і фірмові страви від шефа — томатний суп із морепродуктами, террін із фуа-гра, грушевий татен і горіхове парфе.

Tante Sophie cafe escargot via Facebook
Фото: Tante Sophie cafe escargot via Facebook


Голодний Микола

Адреса: вул. Стрийська, 352

Середній чек: 400 грн

Кухня: українська

"Для нас кожен Микола — святий", — запевняють господарі цього ресторану. Тому всіх, хто має ім'я Микола або Николай, тут пригощають пивом, лимонадом або самогоном. Заклад має власну броварню, пекарню, дитячий майданчик і ставок. Із нього кожен гість може виловити живу форель, яку одразу для нього приготують.


Ґвара

Адреса: вул. Братів Рогатинців, 32

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Новий заклад в історичному центрі Львова відомий локальною кухнею — його меню допомагала створювати гастроблогер Пані Стефа (Маріанна Душар). Знавці рекомендують замовити яворівський пиріг із гречки і картоплі, а також тушковані яловичі шлуночки — флячки. На особливу увагу заслуговує широкий вибір авторських сирів і локальних вин.


Дуже висока кухня

Адреса: пл. Ринок, 14

Середній чек: 400 грн

Кухня: авторська

Одне з останніх відкриттів мережі концептуальних львівських ресторанів !FEST здивує незвичайним форматом — тут немає ні меню, ні офіціантів. Зате свої найсміливіші кулінарні фантазії можна озвучити кухареві, і він приготує саме ту страву, яку просить відвідувач. Ціна буде залежати від бажаних інгредієнтів, розміру порції та способу приготування.

Дуже висока кухня / Pretty High Kitchen via Facebook
Фото: Дуже висока кухня / Pretty High Kitchen via Facebook


Корки та Крихти

Адреса: вул. Лесі Українки, 27

Середній чек: 300 грн

Кухня: італійська, іспанська

Фішкою ресторану вважаються фірмові безлімітні сніданки, які тривають до самого вечора. Заплативши один раз й обравши одну з ранкових тарілок, сирниками з овочами і фруктами можна ласувати скільки завгодно. Також заклад пригощає келихом вина й устрицею всіх любителів свіжої пасти й особливих страв.


Кумпель

Адреса: вул. Володимира Винниченка, 6, просп. В'ячеслава Чорновола, 2б

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Як і личить справжньому пивному ресторану, тут панує легка атмосфера хуліганства, а крафтове пиво всіляких сортів ллється рікою цілодобово. Завсідники рекомендують замовити справжні галицькі карманадлі (відбивні котлети в паніровці) й андрути (вафельні тортики з солодкими начинками).


Реберня під Арсеналом

Адреса: вул. Підвальна, 5

Середній чек: 400 грн

Кухня: гриль-бар

Соковиті реберця і нічого зайвого — така концепція закладу. Під зайвим маються на увазі навіть столові прибори, а це значить, що їсти м'ясо доведеться руками. Відвідувачам для цього видають паперову скатертину і спеціальні одноразові жакети. Ще більшої брутальності трапезі надає середньовічний декор.

Реберної Під Арсеналом / Arsenal Ribs via Facebook
Фото: Реберної Під Арсеналом / Arsenal Ribs via Facebook


Ресторація Бачевських

Адреса: вул. Шевська, 8

Середній чек: 600 грн

Кухня: локальна

Заклад славиться як вишукане місце серед львів'ян завдяки незвичайній подачі страв традиційної галицької кухні і відмінному смаку кухаря. Також ідейні натхненники ресторану намагаються відродити в його стінах традицію львівського кабаре, тому щомісяця тут показують постановку Kumpel ze Lwowa польського режисера Славоміра Говіна.


Театр пива Правда

Адреса: пл. Ринок, 32

Середній чек: 300 грн

Кухня: ресторан-пивоварня

Важко знайти любителя пива, який не чув би про цей заклад. Пиво тут зведено в культ, і варять його безпосередньо на очах у відвідувачів. Пивовари експериментують зі смаками та інгредієнтами, тому в меню разом із класичними авторськими сортами завжди можна знайти цікаві сезонні позиції.


Трапезна ідей

Адреса: вул. Валова, 18а

Середній чек: 300 грн

Кухня: локальна

Заклад із таємничим монастирським антуражем пропонує гостям традиційну галицьку кухню. Відвідувачі їдять за масивними дубовими столами під музику початку ХХ століття. Творці ресторану запевняють, що в залі витає атмосфера натхнення.

Трапезна Ідей / Trapezna idey via Facebook
Фото: Трапезна Ідей / Trapezna idey via Facebook


Чорний кіт

Адреса: вул. Героїв Майдану, 4

Середній чек: 600 грн

Кухня: європейська, українська

Тут панує розслаблена атмосфера справжнього британського пабу, а подають ситні м'ясні страви. Різні варіації гарячих сковорідок, домашньої піци, фірмових ковбасок і свіжоспеченого хліба доповнить келих холодного пива.

Цей матеріал опубліковано в №15 журналу Новое Время від 25 квітня 2019 року

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X