Одна з головних гастроконференцій світу. У 2022 році в Києві вперше пройде Gastromasa
Меморандум було підписано головою Державного агентства з розвитку туризму України Мар’яною Олеськів та генеральним директором групи Sözen Group Сьозеном Гьокменом 25 листопада на форумі Велике будівництво: авіація та туризм.
Gasrtromasa — це міжнародна конференція, що об'єднує зірок гастрономічного світу з різних країн, прагнучи створити культурні зв'язки в сфері кулінарії. Раніше конференція проходила у Стамбулі, а наступного року, після підписання відповідного меморандуму, відбудеться в Києві.

«У Gastromasa ми від початку прагнули створити міст між культурами, і сьогодні я щасливий повідомити, що ми перетнули кордони і перетворили цю організацію на глобальний бренд. Сьогодні ми виступили перед українською пресою на церемонії підписання меморандуму з Мар'яною Олеськів та вжили заходів, щоб зробити Gastromasa не лише у Стамбулі, а й у Києві! Наша мета – познайомити світ з українською гастрономією», – написав в інстаграмі Gastromasa Сьозен Гьокмен.
Українську кухню на конференції представляли шеф-кухарі Євген Клопотенко та Ігор Мезенцев, які провели гастрошоу, а потім «посилили емоції пережитого українською їжею» в ресторані 100 років тому вперед. Євген Клопотенко підготував сет страв, які поєднав темою української міфології.
