Невід'ємна страва української кухні. Рецепт тушкованої капусти зі свининою

21 липня, 06:31
Подавати капусту потрібно одразу з духовки (Фото:Maria-Lapina / depositphotos.com)

Подавати капусту потрібно одразу з духовки (Фото:Maria-Lapina / depositphotos.com)

Усі інгредієнти для цієї страви настільки базові, що скоріше за все вже є у вашому холодильнику.

Тушкована капуста дуже швидка та варіативна страва, котру готують із різним м’ясом чи без нього, в духовці чи на плиті. Цей варіант капусти найбільш традиційний — з духовки та зі свининою.

Відео дня

Сімейним рецептом капусти поділилася кулінарка українського походження Ольга Нагорна у своєму блозі Olga in the Kitchen.

Рецепт тушкованої капусти з м’ясом

Інгредієнти:

  • 1 середня зелена капустина
  • 450 г свинини
  • 6 середніх морквин
  • 2 маленькі жовті цибулини
  • 4 ст.л. кетчупу
  • 4 ст.л. олії + ¼ ст. для приготування м’яса
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. солі
  • ½ ч.л. меленого чорного перцю

Приготування:

1. Розігрійте сковороду до середнього рівня і додайте ¼ ст. олії. Тим часом помийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте м’ясо на шматки приблизно 1,5 см. Перекладіть м’ясо на розігріту сковороду і готуйте, поки воно не побіліє.

2. Додайте 2 нарізані невеликими кубиками жовті цибулини та пасеруйте, періодично помішуючи, поки м’ясо не підрум'яниться, а цибуля не стане прозорою та злегка золотистою. Після готовності зніміть з вогню.

3. Нашаткуйте капусту тонкими скибочками. Очистіть, вимийте і обсушіть паперовим рушником 6 середніх морквин. Наріжте моркву соломкою та додайте до капусти.Додайте м’ясо і цибулю разом із залишками олії зі сковороди до овочів і перемішайте дерев’яною ложкою.

4. У невеликій мисці з'єднайте та збийте кетчуп, олію, цукор, сіль та перець. Полийте соусом страву та перемішайте.

5. Розігрійте духовку до 175 °C. Перекладіть капустяну суміш у форму для запікання та рівномірно розподіліть. Накрийте страву фольгою, поставте в духовку і готуйте протягом 30 хвилин. Зменшіть температуру до 160 °C і запікайте ще впродовж години.

Подавайте страву гарячою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X