Не лише птах. Авторський рецепт тушкованих свинячих рябчиків від Алекса Якутова

22 лютого, 09:30
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Алекс Якутов (Фото:прес-служба Новий канал)

Алекс Якутов (Фото:прес-служба Новий канал)

Шеф та експерт реаліті, Алекс Якутов, поділився нестандартним рецептом свинячих рябчиків.

Слово рябчик найчастіше викликає асоціації з птахами. Так і є, адже це птах сімейства тетеручих. Але також є свинячий рябчик — фрагмент рульки, верхня частина свинячої ноги, яка має дуже ніжне м’ясо.

Відео дня

Рецепт свинячих рябчиків від Алекса Якутова

Інгредієнти:

  • рябчик — 3 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • корінь селери — 0,5 шт;
  • часник — 5 зубчиків;
  • вино — 1 склянка (200 мл);
  • гвоздика — 3 шт;
  • бодян — 1 зірочка;
  • перець чилі - 0,5 шт;
  • томат без шкірки раще пелаті) — 3 шт;
  • бальзамічний соус — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Рябчики промийте, обсушіть, посоліть і поперчіть.
  2. Обваляйте у борошні з усіх боків. Зайве борошно струсіть.
  3. Розігрійте сковороду до високої температури. Налийте масло і відправте рябчики обсмажуватися з усіх боків.
  4. Як тільки м’ясо обсмажилося, дістаньте його зі сковороди. Але сковороду не знімайте з вогню.
  5. Цибулю, моркву, селеру, часник крупно наріжте. На сковороду, де смажилися рябчики, відправте овочі. Обсмажте, перемішуючи.
  6. Тепер на сковороду влийте сухе звичайне вино. Не треба брати дороге. Випарюйте для аромату.
  7. Коли вино випарується, додайте до овочів гвоздику та бадьян. Бодян додасть свинині солодкого аромату. Після цього додайте нарізаний перець чилі та томати.
  8. Рябчики викладіть у ємність для запікання та залийте соусом, який приготували. Ємність накрийте фольгою і відправте все в духовку, розігріту до 160 градусів на дві з половиною години.
  9. Коли все буде готове, дайте страві повністю охолонути. Це потрібно, щоб рябчики не розвалилися. Холодними дістаньте їх із овочевої суміші, в якій вони були. Вона ще потрібна.
  10. Суміш процідіть від овочів, щоб залишилася лише рідка частина. Відправте її на сковороду і випаруйте на повільному вогні, додавши бальзамічний соус, сіль та цукор на свій смак. Перед подачею прогрійте рябчиків у цьому соусі. Подавайте з великою кількістю зелені та червоним вином. Смачного!
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X