Не лише птах. Авторський рецепт тушкованих свинячих рябчиків від Алекса Якутова
22 лютого, 09:30

Алекс Якутов (Фото:прес-служба Новий канал)
Шеф та експерт реаліті, Алекс Якутов, поділився нестандартним рецептом свинячих рябчиків.
Слово рябчик найчастіше викликає асоціації з птахами. Так і є, адже це птах сімейства тетеручих. Але також є свинячий рябчик — фрагмент рульки, верхня частина свинячої ноги, яка має дуже ніжне м’ясо.
Відео дня
Рецепт свинячих рябчиків від Алекса Якутова
Інгредієнти:
- рябчик — 3 шт;
- цибуля — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- корінь селери — 0,5 шт;
- часник — 5 зубчиків;
- вино — 1 склянка (200 мл);
- гвоздика — 3 шт;
- бодян — 1 зірочка;
- перець чилі - 0,5 шт;
- томат без шкірки (краще пелаті) — 3 шт;
- бальзамічний соус — на смак.
Спосіб приготування:
- Рябчики промийте, обсушіть, посоліть і поперчіть.
- Обваляйте у борошні з усіх боків. Зайве борошно струсіть.
- Розігрійте сковороду до високої температури. Налийте масло і відправте рябчики обсмажуватися з усіх боків.
- Як тільки м’ясо обсмажилося, дістаньте його зі сковороди. Але сковороду не знімайте з вогню.
- Цибулю, моркву, селеру, часник крупно наріжте. На сковороду, де смажилися рябчики, відправте овочі. Обсмажте, перемішуючи.
- Тепер на сковороду влийте сухе звичайне вино. Не треба брати дороге. Випарюйте для аромату.
- Коли вино випарується, додайте до овочів гвоздику та бадьян. Бодян додасть свинині солодкого аромату. Після цього додайте нарізаний перець чилі та томати.
- Рябчики викладіть у ємність для запікання та залийте соусом, який приготували. Ємність накрийте фольгою і відправте все в духовку, розігріту до 160 градусів на дві з половиною години.
- Коли все буде готове, дайте страві повністю охолонути. Це потрібно, щоб рябчики не розвалилися. Холодними дістаньте їх із овочевої суміші, в якій вони були. Вона ще потрібна.
- Суміш процідіть від овочів, щоб залишилася лише рідка частина. Відправте її на сковороду і випаруйте на повільному вогні, додавши бальзамічний соус, сіль та цукор на свій смак. Перед подачею прогрійте рябчиків у цьому соусі. Подавайте з великою кількістю зелені та червоним вином. Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди матеріалів розділу Life