Тиждень італійської кухні. Марко Черветті ділиться рецептом стейку з тунця у вині
Шеф-кухар Марко Черветті поділився рецептом простої, але вишуканої страви з гостями VI Edition of Italian Cuisine Week in the World.
Тижні італійської кухні у світі відбуваються традиційно наприкінці листопада — на початку грудня, але пандемія внесла корективи в розклад, і деякі івенти, зокрема в Україні, відбудуться і в лютому.
До слова, за минулий 2020 рік в Україну було імпортовано італійських продуктів харчування, включно з напоями, на суму близько 208 мільйонів євро, що на 27% більше у порівнянні із 2019 роком. З огляду на це нещодавно Агентство зовнішньої торгівлі Італії (ICE, укр. — ІЧЕ) — уклало договір із українською мережею супермаркетів Сільпо задля просування оригінальніх продуктів.
Тож ви можете відзначаити свято італійської кухні у будь-який день, а рецепт Марко Черветті вам у цьому допоможе.

Також шеф розповів про роль вина у кулінарії:
«На кухні вино не має кольору, він ніяк не впливає на смак. Не важливо, чи червоне вино візьмете, чи біле — важлива кислотність».
Марко Черветті надає перевагу рецептам із невеликої кількості інгредієнтів, щоб максимально підкреслити смаки кожного з них. У цій страві кулінар використовує лише оливкову олію, вино Барбера, у якого висока кислотність, і, власне, стейк тунця.

Як приготувати тунець?
Налийте трохи оливової олії на вже теплу сковорідку. Потім викладіть на сковорідку стейк тунця завтовшки до 2 см. Посоліть рибу і за хвилину переверніть.
Смажте рибу ще 1,5 хвилини та добре полийте стейк вином.
Зменшіть вогонь і смажте рибу ще 5−7 хвилин, перевертаючи її кожні 1,5 хвилини, щоб стейк добре просмажився з обох боків.
Потім зніміть стейк зі сковорідки, наріжте слайсами близько 1 см і викладіть на тарілку. Перед подачею вилийте на стейк, просмажки медіум-рер, вино, що залишилося на сковорідці.
Смачного!