Тропічний фрукт. У чому користь манго і як його їсти

16 листопада 2019, 19:16

За смаком манго солодкий, з легкою кислинкою — фрукт віддалено нагадує суміш персика з ананасом.

Рослину манго відносять до сімейства Анакардієві. Плоди манго великі з червоною, зеленою або жовтою шкіркою. Залежно від сорту манго, м’якоть плоду може бути жовтою або помаранчевою з волокнистою структурою. На смак стиглий манго дуже солодкий з сильним ароматом.

Відео дня

Існує кілька сотень сортів манго, але особливо цінуються білі манго з Південно-Східної Азії. Головним виробником манго є Індія, де вирощують сорт Манго індійське (Mangifera indica). Манго росте також в Китаї, Таїланді, Індонезії, Пакистані, Мексиці, Бразилії та інших країнах. В Європі манго культивується в Іспанії і на Канарських островах.

Плоди манго дозрівають, в основному, влітку, їм потрібно 4−5 місяців від початку цвітіння до повного дозрівання.

Стиглий манго їдять в свіжому вигляді, використовують у фруктових салатах, роблять фреші, смузі, цукати, варення.

Також з манго можна зробити йогурт, морозиво, пудинг, пиріг.

Незрілий кислий манго часто використовують в традиційних індійських соусах чатні, різних гарнірах, овочевих салатах і подають в сирому вигляді з сіллю, соєвим соусом або перцем чилі.

Instagram - katrina_food_blog
Фото: Instagram - katrina_food_blog

Корисні властивості манго

Манго містить різні цукри, клітковину, вітаміни групи В, С, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, цинк, фолієву і пантотенову кислоту, пектин, бета-каротин, органічні кислоти.

Калорійність манго становить 60 ккал на 100 грам продукту.

Вживання манго сприяє зміцненню імунної системи завдяки вітамінам групи В, С і каротину. Також манго корисно їсти при анемії, для поліпшення травлення і зниження ризику серцевих захворювань

Манго не рекомендують їсти людям з чутливою слизовою, а також алергією і індивідуальною непереносимістю. Манго не варто вживати разом з алкоголем, так як плід ускладнює виведення етилового спирту з організму.

Як вибрати манго?

  • При виборі манго потрібно звертати увагу на шкірку. Вона повинна бути щільною і блискучою, без вм’ятин і темних плям.

  • Стиглий манго повинен бути злегка м’яким на дотик і після натискання не змінювати своєї форми. Якщо купити твердий незрілий манго, він буде дуже кислим. Перезрілі плоди будуть несмачними.

  • У стиглого манго дуже насичений солодкий аромат.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X