Три простих способи. Як приготувати яйце пашот

29 жовтня 2019, 07:16

Яйце пашот — це яйце, яке варять у гарячій воді без шкаралупи. Готувати пашот можна в каструлі, мікрохвильовці, духовці або мультиварці.

Традиційну французьку страву подають в багатьох ресторанах на сніданок. При такому способі приготування страва виходить c кремоподібним жовтком і ніжним білком.

Відео дня

Яйця пашот можна доповнювати зеленню, овочами або додавати в бульйон і різні салати.

Якщо яйця пашот подати на стіл з булочкою, шинкою і голландським сиром, вийде ще один популярний сніданок — яйця Бенедикт.

Секрети приготування яйця пашот

Instagram - nataly_kiri
Фото: Instagram - nataly_kiri

При приготуванні важливо дотримуватися чітких правил, інакше замість пашот вийде безформна маса.

  • Для пашот потрібно брати виключно свіжі яйця, інакше білок просто розпливеться в воді.
  • Яйця краще готувати окремо або не найбільше двох в одній ємності, так як вони можуть прилипнути один до одного.
  • Вода, в якій готують яйця пашот, ніколи не повинна кипіти. Готувати яйця потрібно в воді, яка тільки починає закипати.

  • Для отримання правильного яйця пашот, в воду можна додати оцет або лимонний сік. Це допоможе поліпшити згортання білка.

Три способи приготування яйця пашот

1-й спосіб «Традиційний»

Наливаємо в каструлю воду і додаємо сіль і оцет (можна без оцту). Коли вода почне закипати, віничком робимо воронку в воді і виливаємо яйце. Якщо вилити яйце в сильно киплячу воду, воно розпадеться.

Яйце виливаємо не в центр воронки, а ближче до краю і помішувати верхній шар води. Варимо 3−4 хв. Готове яйце кладемо на паперовий рушник, щоб стекла вода.

2-й спосіб «У мішечку»

Кладемо в чашку пакет або застилаємо харчовою плівкою, і змащуємо будь-яким рослинним маслом.

Виливаємо яйце в пакет і додаємо дрібку солі. Щільно зав’язуємо пакет і опускаємо в каструлю з закипаючою водою, варимо 3−4 хв.

Після того як білок схопився з усіх боків, яйце пашот готове.

3-й спосіб «У мікрохвильовці»

Чашку наполовину заповнюємо водою. Додаємо сіль і оцет і виливаємо яйце. Накриваємо чашку блюдцем і ставимо в мікрохвильовку на 1−1,5 хв., В залежності від потужності печі.

Дістаємо яйце з мікрохвильовки і перевіряємо. Якщо жовток здається рідкуватим, ставимо ще на 10−15 сек.

Показати ще новини
Радіо НВ
X