Час О. Три незвичайних рецепти окрошки

31 травня 2019, 11:42
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Знайомимо з нетривіальними рецептами однієї з улюблених літніх страв — знаменитої окрошки.

Традиційний рецепт окрошки передбачає не так вже й багато варіантів приготування. Найзапекліші суперечки йдуть про те, що використовувати як заливку: квас або сироватку.

Відео дня

Але якщо класика для вас давно пройдений етап, спробуйте приготувати холодний літній суп за одним із рецептів нижче. Результат вас здивує і порадує.

Окрошка з рибою

Про користь червоної риби не сказав тільки ледачий. Тому повторюватися не будемо, а краще спробуємо приготувати на основі цінного інгредієнта приголомшливий холодний суп.

Інгредієнти:

  • Картопля 4−5 шт
  • Сьомга 300 г
  • Айран 1 л
  • Яйця 3 шт
  • Огірки 3 шт
  • Цибуля зелена, кріп, сметана за смаком

Відварити рибу до готовності в підсоленій воді. Остудити й нарізати шматочками. Огірки і відварену заздалегідь картоплю та яйця порізати в формі кубиків. Подрібнити зелень, змішати з овочами і рибою. Залити айраном, посолити і поперчити за смаком. Відправити на 1 годину в холодильник. Готову страву подавати зі сметаною.

Грибна окрошка

Цей рецепт окрошки подобається нам незвичайним поєднанням солодкого квасу та солоних грибів. Гра контрастів робить знайому з дитинства страву непристойно смачною.

Інгредієнти:

  • Солоні гриби можна замінити маринованими) 400 г
  • Морква 1 шт
  • Картопля 5 шт
  • Огірки 300 г
  • Яйця 2 шт
  • Квас 1 л
  • Сметана, сіль, перець, гірчиця за смаком

Заздалегідь відварити картоплю, яйця і моркву. Остудити, нарізати кубиками овочі та гриби. Зварені круто яйця розділити на білки і жовтки, білки подрібнити, а жовтки розтерти з гірчицею. Овочі змішати з гірчичною заправкою, білками і грибами. Залити квасом і разити окрошку з грибами по тарілках.

Солодка окрошка

Потрібна певна частка фантазії щоб перетворити окрошку на десерт. Але готова страва того варта, тому за діло.

Інгредієнти:

  • Білий виноград 150 г
  • Банан 1 шт
  • Нектарин 200 г
  • Груша 1 шт
  • Квас 1 л
  • Мед, кориця, лимонний сік за смаком
  • Лимон, м’ята для прикраси

Квас підкислити лимонним соком, додати мед і корицю. Виноградинки порізати навпіл, видаливши кісточки, фрукти порізати кубиками. Скласти в тарілку, полив солодким квасом і прикрасити м’ятою та часточками лимона.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X