Час О. Три незвичайних рецепти окрошки
Знайомимо з нетривіальними рецептами однієї з улюблених літніх страв — знаменитої окрошки.
Традиційний рецепт окрошки передбачає не так вже й багато варіантів приготування. Найзапекліші суперечки йдуть про те, що використовувати як заливку: квас або сироватку.
Але якщо класика для вас давно пройдений етап, спробуйте приготувати холодний літній суп за одним із рецептів нижче. Результат вас здивує і порадує.
Окрошка з рибою
Про користь червоної риби не сказав тільки ледачий. Тому повторюватися не будемо, а краще спробуємо приготувати на основі цінного інгредієнта приголомшливий холодний суп.
Інгредієнти:
- Картопля 4−5 шт
- Сьомга 300 г
- Айран 1 л
- Яйця 3 шт
- Огірки 3 шт
- Цибуля зелена, кріп, сметана за смаком
Відварити рибу до готовності в підсоленій воді. Остудити й нарізати шматочками. Огірки і відварену заздалегідь картоплю та яйця порізати в формі кубиків. Подрібнити зелень, змішати з овочами і рибою. Залити айраном, посолити і поперчити за смаком. Відправити на 1 годину в холодильник. Готову страву подавати зі сметаною.
Грибна окрошка
Цей рецепт окрошки подобається нам незвичайним поєднанням солодкого квасу та солоних грибів. Гра контрастів робить знайому з дитинства страву непристойно смачною.
Інгредієнти:
- Солоні гриби можна замінити маринованими) 400 г
- Морква 1 шт
- Картопля 5 шт
- Огірки 300 г
- Яйця 2 шт
- Квас 1 л
- Сметана, сіль, перець, гірчиця за смаком
Заздалегідь відварити картоплю, яйця і моркву. Остудити, нарізати кубиками овочі та гриби. Зварені круто яйця розділити на білки і жовтки, білки подрібнити, а жовтки розтерти з гірчицею. Овочі змішати з гірчичною заправкою, білками і грибами. Залити квасом і разити окрошку з грибами по тарілках.
Солодка окрошка
Потрібна певна частка фантазії щоб перетворити окрошку на десерт. Але готова страва того варта, тому за діло.
Інгредієнти:
- Білий виноград 150 г
- Банан 1 шт
- Нектарин 200 г
- Груша 1 шт
- Квас 1 л
- Мед, кориця, лимонний сік за смаком
- Лимон, м’ята для прикраси
Квас підкислити лимонним соком, додати мед і корицю. Виноградинки порізати навпіл, видаливши кісточки, фрукти порізати кубиками. Скласти в тарілку, полив солодким квасом і прикрасити м’ятою та часточками лимона.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life